Etusivu PalvelutKulttuuri ja liikuntaLappeenrannan kaupungin päivitetyt koronaohjeistukset liikuntatilojen käytöstä 31.5. asti
Valitse taso
Ajankohtaista
5.5.2021 11.20

Lappeenrannan kaupungin päivitetyt koronaohjeistukset liikuntatilojen käytöstä 31.5. asti

Päivitetty 5.5.2021

Tiivistettynä harrastustoimintaa koskevat ohjeistukset (Eksote 4.5.2021) perusteella.

Sisäliikunta kaupungin tiloissa:

Sisäliikuntamahdollisuus harjoitteluun 2001 ja myöhemmin syntyneille on avattu pienryhmissä (max 10 hlö sisältäen valmentajan) 1.5. alkaen. Harjoittelu tulee toteuttaa 2m turvavälein. Ottelu- ja kilpailutoiminta ei ole vielä sallittua. Pukuhuoneiden turhaa käyttöä tulee välttää.

Maanantaista 10.5.2021 alkaen voidaan palata 2001 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastustoiminnassa normaaliaikojen ryhmäkokoihin, mikäli harrastusryhmä on vakiintunut ja perustuu aiempaan ennakkoilmoittautumiseen. Henkilöt ryhmässä eivät saa vaihtua. Ryhmän jäsenten tulee olla jälkikäteen jäljitettävissä ja toiminta tulee edelleen järjestää terveysturvallisesti huolehtien esimerkiksi käsihygieniasta ja muista voimassa olevista ohjeista. Isoissa liikuntatiloissa, joissa tilaa pystytään rajaamaan esim. väliverhoilla, voidaan järjestää harrastustoimintaa yhtä aikaisesti, kun huolehditaan siitä, että ryhmät eivät kohtaa toisiaan ja ryhmät eivät sekoitu. Ottelu- ja kilpailutoimintaa ei ole vielä sallittua. Pukuhuoneiden turhaa käyttöä ja kohtaamisia tulee välttää.

Ottelu- ja kilpailutapahtumia ammattilais- ja kilpaurheilun osalta (aikuisten maajoukkue, SM- ja I-div. taso, SaiPa U20 SM sarja, nuorten maajoukkuetaso) voidaan edelleen järjestää kaupungin liikuntatiloissa heitä koskevan voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti, harjoittelu mukaan luettuna.

Aikuisten harrastustoimintaa ei avata sisäliikuntatiloissa vielä toukokuun aikana.

Uinnin opetusta jatketaan samalla mallilla kuin tähänkin asti. Alaluokkien uimaopetuksen lisäksi uimahallissa on mahdollista järjestää 7.-9.-luokkalaisten välttämätön opetussuunnitelman mukainen uimaopetus niin, että hallissa on kerrallaan vain yksi ryhmä.

Uimahallit ja muut sisäliikuntatilat pidetään suljettuina toukokuun loppuun pois lukien sallitut ryhmät.

Ulkoliikunta kaupungin liikuntatiloissa:

Ulkoharjoittelu on mahdollista 2001 ja myöhemmin syntyneillä. Ryhmät saavat kokoontua 20 hengen ryhmissä. Henkilömäärä sisältää valmentajat. Isoilla kentillä kuten Amis voidaan saman aikaisesti harjoitella 20+20 ryhmissä.  Harjoittelu tulee toteuttaa 2m turvavälein.

Maanantaista 10.5.2021 alkaen voidaan palata 2001 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastustoiminnassa normaaliaikojen ryhmäkokoihin, mikäli harrastusryhmä on vakiintunut ja perustuu aiempaan ennakkoilmoittautumiseen. Henkilöt ryhmässä eivät saa vaihtua. Ryhmän jäsenten tulee olla jälkikäteen jäljitettävissä ja toiminta tulee edelleen järjestää terveysturvallisesti huolehtien esimerkiksi käsihygieniasta ja muista voimassa olevista ohjeista.

Eksoten voimassa olevien suositusten mukaan ottelu-, peli- ja esitystoiminta on kaikki tauolla, mutta harjoituspelit 2001 tai myöhemmin syntyneille sallitaan omassa seurassa. Joukkueiden sekoittumista ja joukkueiden välisiä kontakteja tulee edelleen välttää. Kaikki harrastajat tulee pystyä jäljittämään jälkikäteen. Turnaustoiminnan järjestämistä ei vielä suositella, eikä toiselle paikkakunnalle ole suositeltua matkustaa pelaamaan edes harjoituspelejä. Turvaväleistä tulee huolehtia pelitoiminnan ulkopuolella esimerkiksi vaatteiden vaihdon yhteydessä. Harrastustoiminnan järjestämistä koskevia suosituksia arvioidaan viikoittain epidemiatilanteen mukaisesti.  Tarkemmat ohjeet harjoituspeleistä löytyy Eksoten verkkosivuilta.

Alueellisen/valtakunnallisen sarjatoiminnan käynnistämistä ei ole vielä mahdollista missään ikäluokassa.

Ottelu- ja kilpailutapahtumia ammattilais- ja kilpaurheilun osalta (aikuisten maajoukkue, SM- ja I-div. taso, SaiPa U20 SM sarja, nuorten maajoukkuetaso, jalkapallon 2-div.) voidaan edelleen järjestää kaupungin liikuntatiloissa heitä koskevan voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti, harjoittelu mukaan luettuna.

Aikuisten harrastustoimintaa ei avata ulkotiloissa vielä toukokuun aikana. Näillä näkymin aikuisten harrastustoiminta avataan ulkoliikuntapaikoilla kesäkuun alussa.

Ulkotenniskentät voivat olla auki ja varattavissa.

Kaupungin liikuntatilat

Uimahallit ja sisäliikuntatilat ovat suljettuina 31.5.2021 saakka.

Myllysaaren sauna pidetään kiinni 31.5.2021 saakka.      

Ulkoliikuntapaikat, kuntoradat ja ulkokuntosalit pidetään auki.

Ulkokentät pidetään avoinna, pukutilat pl. wc:t, ovat suljettuja.

Myllysaaren avantouintipaikan pukuhuoneet ovat suljettuina 31.5.2021 saakka

Käyttäjien tulee huomioida 2 metrin turvavälit, sekä maskin käyttö.

Liikuntatoimi ohjeistaa seuroja tilojen turvalliseen käyttöön erikseen.

Liikuntaryhmät

Ohjatut liikuntaryhmät ovat tauolla toukokuun loppuun asti. Kausimaksujen palautuksista ilmoitetaan liikunnan verkkosivuilla.