Etusivu PalvelutLappeenrannan kaupungin uudet siirtokatsomot mahdollistavat lyhytaikaisetkin tapahtumat eri puolilla kaupunkia – katsomot käytössä Vanhan pappilan kesäteatterissa heinä- ja elokuussa
Ajankohtaista
13.7.2021 10.02

Lappeenrannan kaupungin uudet siirtokatsomot mahdollistavat lyhytaikaisetkin tapahtumat eri puolilla kaupunkia – katsomot käytössä Vanhan pappilan kesäteatterissa heinä- ja elokuussa

Lappeenrannan kaupunki on hankkinut kaksi ulkokäyttöön tarkoitettua siirtokatsomoa, jotka ovat jo heti tänä kesänä ahkerassa käytössä.

Pappilan uudet katsomot_kuva Teemu Myyryläinen Lpr kaupunki.jpgTapahtumapalveluiden asiantuntija Teemu Myyryläisen mukaan siirtokatsomoiden hankinta on osa tapahtumatoiminnan strategista kehitystä, jonka avulla kaupunki pyrkii helpottamaan tapahtumien järjestämistä.

– Siirrettävät katsomot mahdollistavat vaihtuvat ja lyhytaikaisetkin tapahtumapaikat, joihin ei ole järkevää rakentaa kiinteitä katsomoita. Yhden siirtokatsomon kapasiteetti on noin 50 henkilöä ja ne ovat helposti liikuteltavissa paikasta toiseen vetokoukullisella henkilöautolla.

Katsomot ovat käytössä Lappeen vanhan pappilan alueella, kun lappeenrantalainen RATA-ryhmä tuo kesäteatterinsa Lappeen Ruustinnan ja Galleria Pihaton pihapiiriin. RATA-ryhmän ohjaaja Aapo Stavénin mukaan muutto lähemmäs keskustaa on tarkoittanut myös syvenevää yhteistyötä Lappeenrannan kaupungin kanssa ja Pappilan alue onkin yksi keskustan seudun kehityskohteista.

–  RATA-ryhmän ja Vanhan pappilan kesäteatterin myötä alueelle ja kaupunkilaisille helpommin saavutettavaksi syntyy laadukasta teatteritarjontaa. Pienelle toimijalle kaupungin tuki on erittäin merkittävä tekijä, joten yhteistyö kaupungin kanssa ja tuki uudelle kesäteatterille on ollut tärkeä asia.

Uudet siirtokatsomot ovat osa kaupungin RATA-ryhmän kesäteatterille tarjoamaa tukea.

– Hankittujen kahden siirtokatsomon yleisökapasiteetti vastaa RATA-ryhmällä aiemmin käytössä olleen katsomon kapasiteettia, mutta helppo liikuteltavuus mahdollistaa katsomoiden monipuolisemman käytön, mikäli esimerkiksi tulevina vuosina näyttämön paikka vaihtuisi.

–  Katsomot ovat myös melko jyrkästi nousevat, joten Vanhan pappilan kesäteatterissa ei haittaa, vaikka eteen sattuisi pidempikin katsoja. Lisäksi katsomon korkeuden ansiosta takarivi on melko lähellä näyttämöä, Stavén valottaa.

RATA-ryhmä tuo Papin tyttären historialliseen Lappeen vanhan pappilan miljööseen

RATA-ryhmä on vuonna 2014 perustettu teatteriryhmä, joka on toistaiseksi keskittynyt kesäteatterituotantoihin.

–  RATA-ryhmä on kuuden kesän aikana toteuttanut kahdeksan näytelmää, joita on laajalti kiitelty erityisesti aihevalinnoistaan ja teatterin tekemisen otteesta myös kesällä. RATA-ryhmä pyrkiikin tekemään ”taiteellista koko kansan teatteria”, joka sopii kauniiseen kesäiltaan, mutta ei kavahda vakavampiakaan aiheita, Aapo Stavén kertoo.

Vanhan pappilan kesäteatterin avajaisnäytelmä on teemaan sopiva RATA-ryhmän oma tulkinta Juhani Ahon Papin tytär -romaanista. Stavén on dramatisoinut ja ohjannut esityksen. Laulaja-lauluntekijä Mariina Niittymäki vastaa näytelmän musiikista sekä laulujen sanoituksista ja Ella Aresvuon skenografia luo Papin tyttären visuaalisen maailman, jossa kahdeksanhenkinen näyttelijäensemble esiintyy monipuolisesti.

– Papin tytär -romaanissa maalaispappilan tyttären, Ellin, korkeat haaveet kohtaavat ympäröivän maailman ahtaat muotit. RATA-ryhmälle ominaiseen tyyliin kokonaisuuteen kuuluu paljon musiikkia sekä lauluja ja syvällisempien aiheiden kuljetukseen kuuluu myös paljon kepeyttä ja huumoria, Stavén taustoittaa.

Näytöksiä on 16.7. alkaen aina 13.8. asti Vanhan pappilan kesäteatterissa. Tarkemmat tiedot löytyvät VisitLappeenrannan verkkosivuilta.

Lisätietoja:

RATA-ryhmä, Aapo Stavén
puh. 050 383 4308, rataryhma@gmail.com

Tapahtumapalveluiden asiantuntija Teemu Myyryläinen
puh. 040 351 6488, teemu.myyrylainen@lappeenranta.fi