Etusivu PalvelutLappeenrannan kaupungin uusi tilavarauspalvelu Varaamo on avattu
Ajankohtaista
4.12.2018 7:30

Lappeenrannan kaupungin uusi tilavarauspalvelu Varaamo on avattu

Lappeenrannan kaupungin uusi sähköinen tilavarauspalvelu Varaamo Lappeenranta on avattu kaikkien käyttöön. Kyseessä on palvelun ensimmäinen versio, jota täydennetään ja kehitetään kevään 2019 aikana. Varaamo on yhden luukun palvelu, jossa voi hakea, löytää ja varata tilan helposti yhdellä kertaa. Palvelu löytyy osoitteesta varaamo.lappeenranta.fi
Lappeenrannan Toimitilat Oy:n (Lato Oy) projektijohtaja Jukka Mielikäisen mukaan Varaamon tarkoituksena on kaupungin strategian hengessä edistää yhteisöllisyyttä ja asukkaiden omaehtoista tekemistä.

– Varaamo tuo saataville ja varattavaksi kaupungin vapaita tiloja asukkaiden omaa toimintaa sekä omia kokoontumisia ja tapahtumia varten. Haluamme palvelun avulla elävöittää Lappeenrantaa tukemalla lappeenrantalaisten oma-aloitteista harrastamista ja tekemistä.

Helppokäyttöisessä Varaamossa voi etsiä omiin tarkoituksiinsa sopivan tilan ja varata sen. Maksu tehdään varaamisen yhteydessä. Kun maksu on suoritettu ja varaus tehty, varaaja saa sähköpostiinsa tilausvahvistuksen varaamastaan tilasta. Samalla tilaa hallinnoiva taho saa tiedon tilaa koskevasta varauksesta.

Varaamossa on alkuun varattavissa 13 erilaista tilaa aina Lauritsalasta keskustan kautta Sammonlahteen. Kaupungin muiden tilojen varaaminen jatkuu toistaiseksi normaalisti tilojen omien varauskäytäntöjen mukaisesti.

– Varaamosta voi nyt alkuun varata esimerkiksi Lauritsalan koulun kotitalousluokan, Kimpisen auditorion tai Sammontorin asukastilan.

– Kysynnän ja käyttökokemusten mukaan kaupungilla on mahdollisuus tuoda uutta tarjontaa palvelun piiriin. Varaamo johtaa siis pidemmällä tähtäimellä myös kaupungin tila-ajattelun uudistumiseen, jossa tilat tukevat toimintaa entistä joustavammin, Mielikäinen sanoo.

Varaamo Lappeenrannan projektipäällikkö Harri Konttila kertoo, että kevään 2019 aikana palveluun aiotaan lisätä runsaasti eri tarpeisiin ja erilaiseen toimintaan soveltuvia tiloja.

– Varaamoon tuodaan myöhemmin lisää tiloja muun muassa pääkirjastosta, nuorisotiloista ja kouluista. Tarkoituksena on avata esimerkiksi käsityöluokkia asukkaiden käyttöön. Varattavista tiloista suosituimmaksi saattaa aikanaan nousta vaikkapa Myllysaaren rantasauna.

Palvelua aiotaan kehittää aktiivisesti käyttäjäkokemusten perusteella. Konttila toivookin, että asukkaat antaisivat runsaasti palautetta ja kertoisivat palveluun liittyvistä kokemuksistaan. Palautetta voi lähettää hänelle sähköpostitse tai antaa Varaamon oman palautelomakkeen kautta.

– Toivomme asukkailta tietoa käyttökokemuksista sekä palautetta, jotta voimme kehittää Varaamon ominaisuuksia ja käytettävyyttä. Meille voi kertoa myös, millaiset tilat ovat kiinnostavia, toivottavia ja tarpeellisia lisäyksiä Varaamoon.

– Kaikki tähtää siihen, että asukkaiden tilavarausasiointi sujuu mahdollisimman helposti ja tarjolla olisi monipuolinen kattaus tiloja heidän tarvitsemiinsa tarkoituksiin.

Lappeenrannan kaupunki on kehittänyt Varaamoa osana valtiovarainministeriön digikuntakokeilua. Palvelun pohjana on muissakin kaupungeissa käytössä oleva yhteiskehitetty ohjelmisto, jota Lappeenranta on edelleen kehittänyt omiin tarpeisiinsa sopivaksi.

– Olemme nyt avattavan palvelun kanssa Suomen julkisen sektorin edistynein Varaamo, sillä meillä on ensimmäisenä mukana sähköinen maksaminen osana varausprosessia, Konttila sanoo.

Lisätietoja:

Varaamon yhteys kaupungin toimintoihin ja strategiaan:

Lappeenrannan Toimitilat Oy, projektijohtaja Jukka Mielikäinen
Puh. 0400 753 489, jukka.mielikainen(a)lappeenranta.fi

Varaamoon liittyvät sisällölliset asiat:

Lappeenrannan Toimitilat Oy, Varaamon projektipäällikkö Harri Konttila
Puh. 040 663 0071, harri.konttila@lappeenranta.fi

Varaamo Lappeenranta: https://varaamo.lappeenranta.fi/