Etusivu PalvelutKulttuuri ja liikuntaKirjastoLapsille ja nuorilleLappeenrannan kaupunginkirjaston uusi arki syksyllä 2020
Valitse taso
Ajankohtaista

Lappeenrannan kaupunginkirjaston uusi arki syksyllä 2020

(20.8.2020)

Lappeenrannan kaupunginkirjasto palauttaa normaalit aukioloajat 31.8. lähtien ja myös omatoimiajat palautetaan lähikirjastoihin entisessä laajuudessa. Syksyn tapahtumat ja ryhmävierailut toteutetaan koronarajoitukset ja turvavälit huomioiden.

Aukioloajat

Aukioloajat palaavat normaaleiksi ma 31.8. lähtien ja omatoimiaika palautetaan lähikirjastoihin. Omatoimiajat ovat pääsääntöisesti ma-to klo 7-21 ja pe-su klo 7-18. Tarkista oman kirjastosi palvelu- ja omatoimiajat verkkokirjastosta heili.finna.fi. Kirjastoauto on palannut kesäpaussilta. Siellä on vaikea turvavälejä noudattaa, joten autossa saa vierailla vain kaksi asiakasta tai perhekunta kerrallaan.

Tapahtumat ja ryhmävierailut

Kirjastojen syksyn tapahtumat järjestetään koronarajoitukset ja turvavälit huomioiden. Pääkirjaston lainaushallin tapahtumiin otetaan vain 50 henkeä, Tarinasaliin 40 henkeä ja Heili-saliin 20 henkeä. Tästä syystä osa tapahtumista on sellaisia, joihin täytyy ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautumislinkit löytyvät kotisivuiltamme kohdista Tapahtumat kirjastoissa ja Lasten ja nuorten tapahtumat kirjastoissa ja kirjaston Facebook-tapahtumista. Ilmoittautuminen onnistuu myös käymällä kirjastossa, sähköpostilla ja puhelimitse.
Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi kaikissa yleisötilaisuuksissa ja tapahtumissa.
Pääkirjastosta voit ostaa kertakäyttöisen yksittäispakatun maskin tullessasi kirjaston tapahtumaan. Hinta 0,60 €, 1 maski/asiakas.

Puhelin: 05 616 2341

Sähköposti: kirjasto@lappeenranta.fi

Ryhmävierailuista täytyy sopia erikseen kirjaston kanssa. Ryhmien vierailuja toteutetaan harkinnan mukaan, jos turvallisuus ja turvavälit voidaan toteuttaa asianmukaisesti. Varattavien tilojen osalta noudatamme myös käytäntöä normaalien asiakasmäärien puolittamisesta.

Turvallisuuden varmistaminen

Kirjasto kiinnittää jatkuvasti huomiota asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuteen. Kirjaston tiloissa tulee noudattaa turvavälejä ja asiakkaiden toivotaan noudattavan hyvää käsihygieniaa. Asiakastietokoneet puhdistetaan säännöllisesti ja automaatit muutaman tunnin välein. Tästä syystä joudumme rajoittamaan varattavissa olevien nettikoneiden määrää ja digipajan palveluja. Älä tule oireisena kirjastoon!

Lisätiedot ja palautteet:
Lappeenrannan kaupunginkirjaston palvelujohtaja Leena Priha 040 718 7688
Pääkirjaston neuvonta 05 616 2341 kirjasto@lappeenranta.fi