Etusivu Lappeenrannan kaupunginorkesterin syksy alkaa elokuussa
Ajankohtaista

Lappeenrannan kaupunginorkesterin syksy alkaa elokuussa

(20.8.2021)

Lappeenranta-sali täyttyy jälleen musiikista, kun Lappeenrannan kaupunginorkesteri aloittaa syksyn konserttikautensa. Orkesterin syyskausi pitää sisällään 11 konserttia, joihin voi ostaa lippuja tästä.  

LauriSallinenKuvaKatriNaukkarinen.jpgKaupunginorkesteri esiintyy syksyllä elokuusta joulukuuhun, upeiden solistien kanssa sekä Mikkelin kaupunginorkesterin vahvistamana Saimaa Sinfonietta -kokoonpanona.

Solisteja nokkahuilugurusta tanssijaan

Lappeenrannan kaupunginorkesterin syksy alkaa avoimilla harjoituksilla kaupungin Avoimet ovet -päivässä 25.8. Jo seuraavana päivänä kuullaan orkesterin syyskauden ensimmäinen konsertti Elosoitto.

Saimaa Sinfonietta -kokoonpano konsertoi syyskaudella kolmesti. Ensimmäinen yhteiskonsertti kantaa nimeä Nokkahuiluguru – solistinsa nokkahuilisti Eero Saunamäen mukaan. Saimaa Sinfoniettan toisessa yhteiskonsertissa nimeltä Klarinettiseikkailu nähdään solistina puolestaan klarinetisti Lauri Sallisen lisäksi tanssija Auri Ahola.  

Saimaa Sinfoniettan kolmannessa konsertissa ollaan viihteellä solistien Marjukka Tepposen ja Aarne Pelkosen kanssa. Sekä Tepponen että Pelkonen kuuluvat tämän hetken laulusolistien kirkkaimpaan tähtikaartiin Suomessa ja ovatkin molemmat Lappeenrannan Valtakunnallisten laulukilpailujen Tiksola-väri-HiRes-Antti Hannuniemi (3) (1).jpgentisiä voittaja. Lappeenranta-salin lava on heille tuttu.

Kauden nuorin solisti on viulisti Lilja Haatainen, joka esittää solistina Camille Saint-Saënsin Havanaise op. 83:n Itämaisia unelmia -konsertissa lokakuussa.

Kantaesityksiä, elokuvamusiikkia ja konsertteja kirkossa

Kaupunginorkesterin syyskaudella kuullaan peräti kolme kantaesitystä: Susan Kanderin Eight and Five, Mostly; Kalevi Ahon Konsertto nokkahuiluille ja orkesterille sekä Eero Hämeenniemen Klarinettiseikkailu.

Sinfoniakonserttien lisäksi päästään svengaamaan joulun alla. Svengaavaa joulua -konsertissa yleisöä ilahduttavat solisteina Nina Tapio ja Mikko Leppilampi.

Loppusyksystä sukelletaan myös peli- ja elokuvamusiikin maailmaan.  

Vierailevana kapellimestarina nähdään Antti Rissanen, Erkki Lasonpalon ja Vytautas Lukočiuksen rinnalla. Johtaja-solistina marraskuussa Lappeenrannassa vierailee Henri Sigfridsson.

Konsertteja järjestetään Lappeenranta-salin lisäksi Lappeen Marian kirkossa, jossa soitetaan konsertit Aikamme kamarimusiikkia syyskuussa sekä Balkanilta Pohjolan maille lokakuussa. Kaupunginorkesteri konsertoi myös joulukuussa pääkirjastolla. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, eli avoimet ovat sekä aloittavat että lopettavat kauden.

Intendenttimme Milko Vesalaisen sanoin ”Taideteos syntyy kun sen tulkitsijat tai esittäjät sen esittävät ja yleisö tai yksilö sen vastaanottaa. Tuo salattu voima aukeaa vasta, kun vaikkapa orkesteri sen tulkitsee ja yleisö sen vastaanottaa”.

Leppilampi Mikko1KuvaKatjaTamminen.jpgLämpimästi tervetuloa takaisin konsertteihimme. Katso kaikki konsertit sivuiltamme www.lprorkesteri.fi.

Konserttimme järjestetään turvallisesti noudattaen THL:n ja OKM:n koronaohjeistusta ja välttäen lähikontakteja ihmisten välillä. Tulethan konsertteihin vain terveenä, huolehdit hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja muistat riittävän turvavälin seurueiden välillä. Käytäthän konserteissa maskia koko tapahtuman ajan.

Kuva 1: Klarinetisti Lauri Sallinen tähdittää Klarinettiseikkailu-konserttia marraskuussa. Kuva: Katri Naukkarinen
Kuva 2: Viulistit Antti Tikkanen ja Minna Pensola liidaavat Balkanilta Pohjolan maille -konsertin lokakuun lopussa. Kuva: Antti Hannuniemi
Kuva 3: Mikko Leppilampi saapuu solistiksi Svengaavaa joulua -konserttiin joulukuussa. Kuva: Katja Tamminen

Lisätiedot:
Intendentti – Lappeenrannan kaupunginorkesteri
Milko Vesalainen
040 547 8706
milko.vesalainen@lappeenranta.fi