Etusivu PalvelutYmpäristöLappeenrannan kaupunki esillä Madridin ilmastokokouksessa 9.12.
Valitse taso
Ajankohtaista
5.12.2019 9.20

Lappeenrannan kaupunki esillä Madridin ilmastokokouksessa 9.12.

Lappeenrannan kaupunki on mukana maanantaina 9.12. järjestettävässä Madridin ilmastokokouksessa, johon on kutsuttu 200 maan edustus.

Kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Holopainen esittelee kaupungin ilmastotoimenpiteitä kokouksen yhteydessä järjestettävässä seminaarissa, jossa käsitellään kaupunkien toimintaa ja esilläoloa ilmastoasioissa.

Ilmastokokoukseen Holopaisen kanssa matkaava ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen kertoo, että kaupungin osuuden aiheena on tutkimuksen ja innovaatioiden skaalautuvuus ilmastonmuutoksen hillinnässä.

- Teemaan liittyviä asioita ovat energiatekniikan sovellukset, kuten synteettiset polttoaineet ilmasta, rakennusten virtuaalivoimalat, lämpöakku, sähköisen liikenteen teknologia sekä proteiinien valmistaminen ilmasta.

Maisemakuvakehys Lappeenranta_Minna Kivistö_450x300.JPGRäsänen on mielissään, että kaupunki on mukana ja esillä kokouksessa, sillä Lappeenrannassa on edetty hyvin ilmastonmuutoksen hillinnän toimenpiteissä.

– Madridin ilmastokokous on valtava ja sen teema sopii hyvin kansainvälistyvälle Lappeenrannalle. Ilmastonmuutoksen hillinnässä kaupunkien rooli on kasvava ja ympäri maailmaa kiinnostus kaupunkien toimintatapaan lisääntyy.

– Meillä on moni asia edennyt nopeasti käyttöön ja kaupungin oma toiminta on lähellä hiilineutraalia. Erityisesti LUT-yliopiston, kaupungin ja yritysten välinen yhteistoiminta herättää kiinnostusta maailmalla.

Räsäsen mukaan Lappeenrannassakin tehtävää kuitenkin vielä riittää.

– Koko kaupungin alueella tapahtuvan toiminnan muutokseen olemme vielä alussa. Lisäksi me lappeenrantalaiset tuotamme edelleen kasvihuonekaasupäästöjä kulutus mukaan lukien ainakin neljä kertaa liian paljon.

Kuva: Minna Kivistö/LPR kaupunki.

Lisätietoja:

Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen,
puh. 0400 814 284, ilkka.rasanen(a)lappeenranta.fi

Lisätietoa Lappeenrannan kaupungin, yritysten ja yliopiston toiminnasta: greenreality.fi

Lisätietoa Madridin ilmastokokouksesta: https://www.ifema.es/en/cop25