Etusivu PalvelutPäätöksenteko ja talousViestintäLehdistötiedotteetLappeenrannan kaupunki ja OP Etelä-Karjala jakavat Lappeenrannan juhlavuoden kunniaksi 370 kesätyöseteliä nuorille kesätyönhakijoille
Valitse taso
Lehdistötiedotteet
12.3.2019 10:05

Lappeenrannan kaupunki ja OP Etelä-Karjala jakavat Lappeenrannan juhlavuoden kunniaksi 370 kesätyöseteliä nuorille kesätyönhakijoille

Lappeenrannan kaupunki ja OP Etelä-Karjala kannustavat nuoria jälleen itsenäiseen kesätyönhakuun jakamalla 300 euron arvoisia kesätyöseteleitä.

Lappeenrannan 370-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kesätyöseteleiden määrä nostettiin tälle vuodelle 370 kappaleeseen. Kaupunginhallitus päätti asiasta kokouksessaan maanantaina 11.3.2019. Hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö Sanna Natunen on tyytyväinen, että kesätyöseteleiden määrää päätettiin kasvattaa.

– Haluamme kannustaa kaikkia alueen yrittäjiä ja järjestötoimijoita työllistämään lappeenrantalaisia nuoria. Ensimmäisellä kesätyökokemuksella on valtavan suuri merkitys nuorille ja heidän tulevaisuudelleen.

Myös OP Etelä-Karjalan kehittämispäällikkö Mauno Muukkonen iloitsee päätöksestä ja muistuttaa, että OP Etelä-Karjalan yhteisölliseen rooliin kuuluu luontaisesti oman maakunnan nuorten työllistymisen ja työkokemuksen saamisen edistäminen.

– On hienoa, että Lappeenrannassa kesätyösetelien määrä nousi kaupungin juhlavuoden kunniaksi 370:een. Hyvässä yhteistyössä voimme mahdollistaa kesätyösetelien avulla entistä useammalle nuorelle kesätöitä. Lappeenrannan lisäksi OP Etelä-Karjala tarjoaa kesätyöseteleitä myös Taipalsaarella, Imatralla ja Ruokolahdella asuville nuorille.

kesätyöseteli_2019_etu_408x220.pngKesätyösetelit tulevat jakoon 1.4. ja ne on tarkoitettu vuosina 2002–04 syntyneille nuorille

Kesätyösetelit ovat jaossa 1.4. alkaen. Ne on tarkoitettu vuosina 2002–2004 syntyneiden nuorten työllistämiseen. Seteleitä annetaan maksimissaan 1 kpl/nuori ja 5 kpl/Y-tunnus ja ne myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Ohjaamotyöntekijä Mervi Pekki ohjeistaa, että nuoren tulee itse hankkia kesätyöpaikka ja mainita samassa yhteydessä kesätyösetelimahdollisuudesta työnantajalle.

– Mikäli nuori saa kesätyöpaikan, työnantaja ja nuori täyttävät yhdessä tulostettavan hakemuslomakkeen. Sen jälkeen kesätyönhakija palauttaa hakemuksen Ohjaamo Lappeenrantaan ja noutaa setelin henkilökohtaisesti todistaen samalla henkilöllisyytensä.

– Setelin saatuaan nuori vie sen kesätyöpaikkaan ja yrittäjä tilittää setelin syyskuun loppuun mennessä.

Kesätyöjakson tulee sijoittua 1.6.–7.8.2019 väliselle ajalle. Työpäiviä on oltava vähintään 10 ja työntekijälle maksettavan bruttopalkan on oltava vähintään 450 € / 10 työpäivää.

Kesätyönantaja voi olla y-tunnuksellinen yritys, säätiö, yhdistys tai järjestö, joka vastaa kaikista työnantajamaksuista ja lakisääteisistä vakuutuksista. Työnantajan tulee myös tehdä kirjallinen työsopimus nuoren kanssa ja antaa kirjallinen työtodistus.

Hakemuslomake ja tarkemmat tiedot löytyvät Ohjaamo Lappeenrannan verkkosivulta.

Ohjaamo Lappeenranta ja yrityskoordinaattori auttavat kesätyönhaussa

Kesätyöseteleiden jakamisesta huolehtii Ohjaamo Lappeenranta, joka myös auttaa nuoria ja työnantajia setelin myöntämiseen ja käytäntöön liittyvissä asioissa. Ohjaamo auttaa ja neuvoo nuoria myös muutoin kesätyönhakuun liittyvissä asioissa.

Lappeenrannan kaupunki on palkannut yhteistyössä ME-säätiön kanssa yrityskoordinaattorin, jonka tarkoituksena on Sanna Natusen mukaan tukea nuorten työllistymistä.

– Jos yrityksillä tai järjestöillä on työpaikkoja tarjolla, mutta eivät tiedä mistä löytäisivät kesätyöntekijöitä, työnantajat voivat rohkeasti olla yhteydessä yrityskoordinaattori Olli-Pekka Peltolaan tai suoraan Ohjaamoon.

Lisätietoja:

Hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö Sanna Natunen
puh. 040 522 9373, sanna.natunen@lappeenranta.fi

OP Etelä-Karjala, kehittämispäällikkö Mauno Muukkonen
puh. 010 258 5805, mauno.muukkonen@op.fi

Kesätyösetelit ja kesäntyönhaku:

Hakemukset ja lisätietoa Ohjaamo Lappeenrannan verkkosivustolla

Ohjaamo Lappeenrannan yhteystiedot

Yrityskoordinaattori Olli-Pekka Peltola
puh. 040 652 2235, olli-pekka.peltola@lappeenranta.fi