Etusivu PalvelutLappeenrannan kaupunki ja alueen K-Supermarketit edistävät yhdessä nuorten työllistymistä
Ajankohtaista
13.6.2019 16.00

Lappeenrannan kaupunki ja alueen K-Supermarketit edistävät yhdessä nuorten työllistymistä

Lappeenrannan kaupunki ja alueen K-Supermarket-kauppiaat puhaltavat yhteen hiileen nuorten työllistämisessä. Kaupunki on esittänyt K-Supermarketeille helppoa työllistämismallia, jossa työnantajan ja työntekijän kohtaaminen tapahtuu WorkPilots-sovelluksen avulla. Nuorten keskuudessa suositussa palvelussa avointa työtehtävää voi hakea omalla statuksellaan.

Nuorten työllistyminen ja ennen kaikkea ensimmäisen kokemuksen saaminen työelämästä koetaan tärkeänä kauppiaitten keskuudessa. K-Supermarkettien työllistävä vaikutus on jo entuudestaan suuri Lappeenrannan alueella. Vielä kuitenkin löytyy niin sanottuja silpputöitä, joihin nuoria voidaan rekrytoida. Tilanteet myös muuttuvat päivittäin kaupan alalla ja joskus tarve työntekijästä saattaa olla hyvinkin nopea.

K-kauppias Teppo Kylmä_kuva Lappeenrannan kaupunki_378x247.jpgWorkPilots-palvelun toimivuudesta on saatu jo käyttökokemuksia ja palvelun tavoitettavuus on todettu hyväksi, kertoo K-IsoKristiinan kauppias Teppo Kylmä.

− Työtehtävän avauksesta meni puoli tuntia ja tehtävälle löytyi tekijä.

Lappeenrannassa K-Supermarketit ovat luvanneet työllistää nuoria yhteensä 60 tuntia WorkPilots-sovelluksen avulla. Lappeenrannan kaupungin yrityskoordinaattori Olli-Pekka Peltola näkee WorkPilots-palvelussa paljon hyviä asioita.

− On hyvä, jos nuoret rekisteröityvät WorkPilots-palvelun käyttäjiksi. Heille tulisi tällöin ilmoituksia työtehtävistä. Jo lyhytkin työtehtävä voi olla hyvin monelle nuorelle se ensimmäinen kosketus työelämään ja samalla myös askel kohti työllistymistä vaikka pidempiaikaisiin työsuhteisiin.

Lappeenrannan alueen mukana olevat K-Supermarketit: K-Supermarket IsoKristiina, K-Supermarket Lauritsala, K-Supermarket Lehmus,K-Supermarket Pirana Joutseno, K-Supermarket Rakuuna, K-Supermarket Sammonlahti.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki
yrityskoordinaattori
Olli-Pekka Peltola, p. 040 6522235

Kuvateksti: K-Supermarket IsoKristiina, kauppias Teppo Kylmä