Etusivu PalvelutKasvatus ja opetusLappeenrannan kaupunki jakaa koulukuljetuksien piiriin kuuluville oppilaille kasvomaskit esikoulujen ja koulujen kautta
Valitse taso
Ajankohtaista
4.12.2020 14.18

Lappeenrannan kaupunki jakaa koulukuljetuksien piiriin kuuluville oppilaille kasvomaskit esikoulujen ja koulujen kautta

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä laajensi 3.12. kasvomaskisuosituksen koskemaan myös koulukuljetuksia.

EJouko 426x228.jpgksoten lastenlääkärit suosittelevat maskeja kaikille, jotka osaavat ja pystyvät käyttämään maskeja. Suositus koskee myös kaikkia perus- ja esiopetuksen piiriin kuuluvia lapsia ja nuoria, jotka liikkuvat joukkoliikenteellä ja osaavat käyttää maskia. Eksoten suositus koskee linja-autoja ja takseja. Tältä osin maskisuosituksessa ei joukkoliikenteessä ole enää 15 vuoden ikärajaa. Maskien käyttö on järkevää aina, kun ryhmät sekoittuvat ja syntyy lähikontakteja.

Lappeenrannan kaupunki jakaa kasvomaskit koulukuljetuksen piiriin kuuluville lapsille ja nuorille esikoulujen ja koulujen kautta. Ne joukkoliikenteessä kulkevat oppilaat, joilla ei ole oikeutta maksuttomaan koulukyytiin ovat myös maskisuosituksen piirissä. Heille huoltajien tulisi hankkia maskit.

Lappeenrannan esikouluilla ja peruskouluilla on tieto niistä oppilaista, jotka kuuluvat maksuttoman koulukuljetuksen piiriin. Maskien jakelu aloitetaan viimeistään ensi viikolla.

Kaupunki hankkii kasvomaskit esi- ja perusopetuksen oppilaille lukukauden jäljellä olevien päivien ajaksi. Lisäksi kaupunki varautuu siihen, että maskeja tarvitaan vielä tammikuussa.

Lappeenrannan joukkoliikennepäällikkö Terhi Kosken mukaan maskisuositusta noudatetaan kaupungin koulukuljetuksessa maanantaista 7.12. alkaen sikäli, kun maskit on saatu jaettua kouluille ja oppilaille.

- Lappeenrannassa koulukuljetusten piiriin kuuluu noin 1 600 peruskoululaista ja noin 70 esiopetukseen kuuluvaa lasta. Heistä kullekin on varattu kaksi maskia per päivä.

Kasvomaskit tarjotaan kouluista kaikille koulukuljetuksien piirissä oleville 1-9.-luokkien oppilaille.

Mikäli koulukuljetuksen piirissä olevan esioppilaan huoltaja toivoo lapselleen maskia, sitä voi pyytää esiopetuksen henkilökunnalta.

Esiopetuksen ja peruskoulujen henkilöstö opastaa lapsia käyttämään kasvomaskeja oikeaoppisesti.

Lappeenrannan opetustoimen turvallisuusvastaavan, Voisalmen koulun rehtori Jyrki Aurosen mukaan kouluilla on hyvät valmiudet neuvoa oppilaita maskien käytössä.

- Pienikin lapsi voi omaksua maskin oikeaoppisen ja turvallisen käytön, kunhan hän saa aikuiselta selkeät ohjeistukset.

Lappeenrannan varhaiskasvatus ja opetustoimi toivovat myös huoltajilta yhteistyötä. Jotta suositusta noudatettaisiin, on tärkeää, että huoltajatkin muistuttelisivat ja opastaisivat lapsiaan käyttämään maskia joukkoliikenteessä.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:n verkkosivustolla on kansalaisille suunnattua tietoa ja ohjeistuksia maskien käyttöön.


Lisätietoja:

Esiopetuksen osalta:
Varhaiskasvatusjohtaja Mirva Nousiainen,
puh. 040 1881510, mirva.nousiainen(a)edu.lappeenranta.fi

Perusopetuksen osalta:
Opetustoimenjohtaja Mari Routti,
puh. 040 837 2646, mari.routti(a)edu.lappeenranta.fi

Koulukyydeistä:
Joukkoliikennepäällikkö Terhi Koski,
puh. 040 651 5599, terhi.koski(a)lappeenranta.fi