Etusivu Osallistu ja vaikutaLappeenrannan kaupunki järjestää Kaukaan Lehmuksen ja Tuen Grillin asemakaavamuutoksesta asukastilaisuuden tiistaina 28.6.2022  
Ajankohtaista
23.6.2022 14.31

Lappeenrannan kaupunki järjestää Kaukaan Lehmuksen ja Tuen Grillin asemakaavamuutoksesta asukastilaisuuden tiistaina 28.6.2022  

Lappeenrannan kaupunki valmistelee asemakaavan muutosta K-Supermarket Lehmuksen ja Tuen Grillin alueelle. Asemakaavaluonnosta esitellään tiistaina 28.6.2022 klo 16.30 alkaen Microsoftin etäkokousten järjestämiseen käytettävän Teams-ohjelman kautta toteutettavassa asukastilaisuudessa. Kaikille avoimeen asukastilaisuuteen pystyy liittymään asemakaavan verkkosivujen kautta lataamatta ohjelmaa erikseen.

Tilaisuuden alussa suunnittelijat esittelevät asemakaavahanketta ja esitys tallennetaan asemakaavan verkkosivuille tekstitettynä katsottavaksi myöhemmin. Esittelyn jälkeen osallistujien toivotaan esittävän suunnittelijoille kysymyksiä nähtävillä olevasta kaavasta.

Kaavasuunnittelija Hanna-Maija Marttinen kertoo, että kaavamuutoksella mahdollistetaan korttelialueiden kehittäminen hyvien liikenneyhteyksien varrella.

- Asemakaavamuutos mahdollista sen, että suunnittelualueella sijaitsevia ravintola- ja marketrakennuksia voidaan laajentaa.

Lappeenrannan kaupunki rakennutti äskettäin Lauritsalantien liikenneympyrän parantaakseen alueen liikenneturvallisuutta ja sujuvuutta. Katusuunnittelussa liikenneympyrä ja tulevan paloaseman liittymä sovitettiin yhteen ja erikoiskuljetusten läpipääsy varmistettiin liikenneympyrän kohdalla Lauritsalantien suunnassa.

- Asemakaavassa on huomioitu kevyen liikenteen väyliin ja infraverkostoon tulleet muutokset, Marttinen kertoo.

Asemakaavaluonnos, osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja valmisteluaineistot ovat nähtävinä maankäyttö- ja rakennuslain 62 §:n ja maankäyttö- ja rakennusasetuksen 30 §:n mukaista ennakkokuulemista varten 27.6 – 1.8.2022 välisenä aikana Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelu Winkissä (Villimiehenkatu 1, 1. kerros) sekä kaupungin internet-sivulla www.lappeenranta.fi > rakentaminen ja maankäyttö > nähtävillä olevat kaavat.

 

Lisätietoja:  

Kaavasuunnittelija Hanna-Maija Marttinen, puh. 040 809 8657

Asemakaava-arkkitehti Matti Veijovuori, puh. 040 660 5662