Etusivu Osallistu ja vaikutaLappeenrannan kaupunki järjestää Monarin korttelin asemakaavamuutoksesta asukastilaisuuden tiistaina 21.6.2022  
Ajankohtaista
16.6.2022 16.01

Lappeenrannan kaupunki järjestää Monarin korttelin asemakaavamuutoksesta asukastilaisuuden tiistaina 21.6.2022  

Lappeenrannan kaupunki valmistelee asemakaavan muutosta ydinkeskustassa sijaitsevan niin sanotun Monarin korttelin alueelle. Asemakaavaluonnosta esitellään tiistaina 21.6.2022 klo 16.30 alkaen Microsoftin etäkokousten järjestämiseen käytettävän Teams-ohjelman kautta toteutettavassa asukastilaisuudessa. Kaikille avoimeen asukastilaisuuteen pystyy liittymään asemakaavan verkkosivujen kautta lataamatta ohjelmaa erikseen. Asemakaavan luonnosaineisto löytyy Keskusta-alueen vireillä olevista asemakaavoista nimellä Pormestarinkatu 8-10.

Tilaisuuden alussa suunnittelijat esittelevät asemakaavahanketta ja esitys tallennetaan asemakaavan verkkosivuille tekstitettynä katsottavaksi myöhemmin. Esittelyn jälkeen osallistujien toivotaan esittävän suunnittelijoille kysymyksiä nähtävillä olevasta kaavasta.  

Suunnittelualue käsittää osoitteissa Valtakatu 43:ssa sijaitsevan asuin- ja liikerakennuksen kiinteistöosakeyhtiön, Pormestarinkatu 8:ssa sijaitsevan kiinteistöosakeyhtiö Pormestarintorin liike- ja toimistorakennuksen sekä Pormestarinkatu 10:ssä Lappeenrannan nuorisotoimen monitoimitalon.

Kaavoitusarkkitehti Kimmo Hautamaa kertoo, että kaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa korttelin kokonaisvaltainen kehittäminen.

- Kaavamuutos mahdollistaa monipuolisesti asuin-, liike- ja toimistotilojen sekä yleisten tilojen rakentamisen alueelle. Lisäksi maanalaisten pysäköintitilojen rakentuminen suunnittelualueen kattavana kokonaisuutena on mahdollinen.

Suunnittelussa huomioidaan alueen kaupunkikuvallinen merkitys Lappeenrannan ydinkeskustan alueella.

- Suunnittelualueeseen kuuluu Valtakatu 43:n kohdalla sijaitseva kerrostalo, jonka perustusten painuminen on johtanut rakennevaurioihin. Asemakaavan myötä sen tilalle on mahdollista toteuttaa uudisrakennus.

- Lappeenrannan kaupungin nuorisotoimen Monarin rakennus ja sen vieressä sijaitseva Kiinteistö Oy Pormestarintori ovat mukana asemakaavassa. Monarin rakennus edellyttää peruskorjausta ja valmisteilla oleva asemakaava mahdollistaa Monarin säilyttämisen, mutta myös mahdollisen uudisrakennuksen rakentamisen ja tarvittaessa uusien nuorisotilojen sijoittamisen sen yhteyteen.

Asemakaavaluonnos, osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja valmisteluaineistot ovat nähtävinä maankäyttö- ja rakennuslain 62 §:n ja maankäyttö- ja rakennusasetuksen 30 §:n mukaista ennakkokuulemista varten 16.6 – 15.7.2022 välisenä aikana Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelu Winkissä (Villimiehenkatu 1, 1. kerros) sekä kaupungin internet-sivulla www.lappeenranta.fi > rakentaminen ja maankäyttö > nähtävillä olevat kaavat.

Lisätietoja:  

Kaavoitusarkkitehti Kimmo Hautamaa, puh. 040 647 4889

Asemakaava-arkkitehti Matti Veijovuori, puh. 040 660 5662