Etusivu PalvelutLappeenrannan kaupunki julistaa haettavaksi syksykauden 2018 nuorten harrastustoiminta-avustuksen vähävaraisille lapsiperheille
Ajankohtaista
11.7.2018 8:00

Lappeenrannan kaupunki julistaa haettavaksi syksykauden 2018 nuorten harrastustoiminta-avustuksen vähävaraisille lapsiperheille

Lappeenrannan sosiaali- ja terveystoimikunnan vuoden 2018 talousarvioon on varattu 50 000 euroa harrastustoiminta-avustusta vähävaraisille lapsiperheille. Syyskauden haku toteutetaan sähköisellä hakemuksella  kaupungin verkkosivustolla ja haku on auki 11.7.–19.8.2018. Siirry hakuun tästä.

Lappeenrannan kaupungin hyvinvointipalveluiden kehittämispäällikkö Sanna Natusen mukaan tuki on suunnattu erityisesti alle 18-vuotiaille lappeenrantalaisille lapsille ja nuorille, joiden harrastaminen on vaarassa keskeytyä perheen tiukan talouden vuoksi. Talouden arviossa huomioidaan perheen tulot ja muun muassa lasten lukumäärä. Hakijan kotikunnan tulee olla Lappeenranta.

– Vuoden 2014–2018 talouden tasapainotusohjelmassa jouduttiin nostamaan urheiluseuroilta perittäviä tilavuokria ja karsimaan tukia järjestöiltä ja taideoppilaitoksilta. Harrastusavustuksen tarkoituksena on taata harrastusmahdollisuus myös niille, joiden taloudellinen tilanne on heikko, Natunen selvittää.

Tukea myönnetään lukukausi, tunti- ja kausimaksuihin

Taloudellista tukea voidaan myöntää vain lukukausi, tunti- ja kausimaksuihin. Harrastuksen on oltava ohjattua ja säännöllistä, ja harrastuksen järjestäjän tulee toimia Lappeenrannassa.

Avustuksen haku toteutetaan sähköisellä lomakkeella. Tuki on yksilötukea. Tukea ei myönnetä suoraan ryhmille, harrastusseuroille tai oppilaitoksille. Yksittäiselle hakijalle myönnetty avustus maksetaan joukkueelle, seuralle, yhdistykselle, kerholle tai oppilaitokselle, missä lapsi tai nuori harrastaa lukukausimaksua vastaan ja avustuksen suuruus voi siten olla vain lukukausimaksun suuruinen. Tukea ei myönnetä esimerkiksi harrastusvälineisiin tai lisenssimaksuihin.

Hakijan tulee täyttää seuraavat kriteerit:

1. Kotikunta Lappeenranta
2. Voimassa oleva tai alkamassa oleva harrastus jossakin seurassa, kerhossa, yhdistyksessä ja/tai oppilaitoksessa, joka toimii Lappeenrannassa
3. Tulo- ja varallisuusrajat

Oheisella laskurilla pääsee laskemaan perheen taloudellisen tilanteen tuen myöntämiselle, laskuri aukeaa tästä.

Harrastusavustuksella on pystytty tukemaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa olevia perheitä ja heidän lapsia jatkamaan tai aloittamaan harrastus. Natunen kertoo, ettei väärinkäytöksiä ole ollut.

– Hakijoiden tulo- ja varallisuustiedot tarkistetaan ja tuki maksetaan vain todellista laskua vastaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Harrastusavustukseen on varattu määräraha tämän vuoden loppuun ja jatko harkitaan erikseen tulevan valtuustokauden strategian laadinnan yhteydessä.

Lisätietoja (6.8.2018 alkaen):

Hyvinvointipalveluiden kehittämispäällikkö Sanna Natunen
puh. 040 522 9373, sanna.natunen(at)lappeenranta.fi