Etusivu PalvelutRakentaminen ja maankäyttöKaavoitusLappeenrannan kaupunki kerää verkkokyselyllä satamaan ja keskustaan liittyviä kokemuksia ja kehittämisideoita
Valitse taso
29.6.2020 16.52

Lappeenrannan kaupunki kerää verkkokyselyllä satamaan ja keskustaan liittyviä kokemuksia ja kehittämisideoita

Lappeenrannan kaupunki on avannut kaikille lappeenrantalaisille ja kaupungissa vieraileville matkailijoille tarkoitetun avoimen verkkokyselyn, jonka avulla on mahdollisuus antaa kaupungin keskustaan ja satamaan liittyvää palautetta ja kehitysideoita.

Helposti käytettävään karttapohjaiseen kyselyyn on mahdollista vastata sekä suomeksi, että englanniksi. Kysely on avoinna 29.6.2020-31.8.2020.

Verkkokysely liittyy Lappeenrannan kaupungin valmisteleman keskustan kehittämissuunnitelman, eli Meijän Cityn laatimiseen. Kyselyllä kartoitetaan asukkaille ja matkailijoille keskeisiä paikkoja sataman ja keskustan alueella, sekä niihin liittyviä kehittämiskohteita ja -ideoita.

Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä odottaa innolla kyselyn tuloksia.

- Saamme kyselyn avulla paljon tärkeää tietoa keskustan kehittämissuunnitelman tueksi. Ihmiset kokevat kaupungin eri tavoin ja on mielenkiintoista nähdä mistä löytyvät kaupungin tärkeimmät paikat, piilotetut jalokivet ja mieluisimmat kulkureitit, Pimiä kertoo.

Meijän City on kehittämissuunnitelma, jolla tähdätään viihtyisään, turvalliseen ja kestävästi rakentuvaan kaupunkikeskustaan, jonne kaikkien on helppo tulla ja jossa kaikkien on hyvä olla. Valmistuttuaan suunnitelma ohjaa kaupungin keskusta-alueen kehittymistä tukemalla asemakaavoitusta, katu- ja vihersuunnittelua sekä palvelujen kehittämistä.

Kyselystä kertovia julisteita on mahdollista bongata katukuvasta heinäkuun alusta lähtien. Niillä kannustetaan paikallisia ja matkailijoita jakamaan omat kokemuksensa suunnittelijoille tiedoksi sekä suomeksi, että englanniksi.

- Lappeenranta on kansainvälinen yliopistokaupunki, jonka vuoksi halusimme tehdä kyselystä mahdollisimman helposti lähestyttävän. Kesäaikana ihmiset liikkuvat paljon ulkona ja kyselyyn voi vastata vaikka puhelimella heti paikan päällä, Pimiä vinkkaa.

Lisätietoja:

Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä, puh. 040 653 0745