Etusivu Osallistu ja vaikutaLappeenrannan kaupunki selvittää verkkokyselyllä asukkaiden arkipäivän kulkutapatottumuksia
Ajankohtaista
20.5.2019 11.55

Lappeenrannan kaupunki selvittää verkkokyselyllä asukkaiden arkipäivän kulkutapatottumuksia

Lappeenrannan kaupunki on avannut verkkokyselyn, jossa kartoitetaan asukkaiden arkipäivän kulkutapatottumuksia.

Kyselyyn on mahdollista vastata 20.5.-3.6.2019 välisenä aikana osoitteessa https://response.questback.com/lappeenrannankaupunki/kulkutapakysely2019

Kulkutapatottumuksia kartoittavan kyselyn tuloksia hyödynnetään kaupungin liikenneyhteyksien kehittämiseen ja suunnitteluinsinööri Mauri Backman toivoo, että mahdollisimman moni asukas vastaisi kyselyyn.

– Tulosten avulla voimme kehittää eri kulkumuotojen mukaisia liikenneturvallisia väyliä vastaamaan kaupunkilaisten tarpeita ja odotuksia mahdollisimman hyvin. Kysely tehdään uudelleen myös tulevina vuosina muun muassa siksi, että voisimme seurata kulkutapatottumusten muutoksia. Lappeenrannan ilmasto-ohjelman tavoitteena on, että omalla autolla liikkuminen vähenisi.

Edellisen kerran kaupunkilaisten kulkutapatottumuksia selvitettiin kyselyllä aikaisempina vuosina. Uuden kyselyn avulla on mahdollista verrata tietoja aikaisemmin kerättyihin tuloksiin ja jatkossa tietoja lappeenrantalaisten kulkutapatottumuksista onkin tarkoitus kerätä toistuvasti.

Backman odottaa mielenkiinnolla kyselyn tuloksia.

- Aikaisemmin tehtyjen kyselyiden tulosten mukaan puolet alle 20 kilometrin matkoista taitettiin Lappeenrannassa joko pyörällä tai kävellen. Kaupungissa on kehitetty sen jälkeen polkupyöräreittejä monipuolisesti ja on mielenkiintoista nähdä miten pyöräilyn suosio näkyy uudessa kyselyssä.

Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kaksi joukkoliikenteen kaupunkilippua, joilla voi 30 päivän aikana tehdä rajattoman määrän matkoja Lappeenrannan kaupungin alueella liikennöivissä paikallisliikenteen busseissa.

Lisätietoja:

Suunnittelupäällikkö Timo Kalevirta, 040 637 4400

Suunnitteluinsinööri Mauri Backman, 040 558 2508