Etusivu PalvelutNuorten palvelutLappeenrannan kaupunki tukee vastavalmistuneiden työllistymistä Kisälli-seteleillä
Palvelut
Valitse taso
Ajankohtaista
28.5.2019 15.00

Lappeenrannan kaupunki tukee vastavalmistuneiden työllistymistä Kisälli-seteleillä

Lappeenrannan kaupunki tukee ammattiopisto Samposta vastavalmistuneiden työllistymistä Kisälli-seteleillä. Setelin voi saada alle 30-vuotias nuori, jolla ei ole vielä omaa alaa vastaavaa työtä.

Kesätöihin 2019_netti.jpgTyöllisyyskoordinaattori Salla Peltonen kertoo, että vuodelle 2019 Kisälli-seteleitä on varattu yhteensä kymmenen kappaletta. Niistä seitsemän myönnettiin tiistaina 28.5. päättäjäisjuhlien yhteydessä ja loput kolme myönnetään joulukuussa 2019 valmistuville.

 Sampo tekee päätökset setelin saajista ja ilmoittaa valinnoistaan kaupungille. Valittujen on oltava yhteydessä Ohjaamo Lappeenrannan Ella Soiniin työpaikan etsimiseen liittyvissä asioissa. Seteli tulee palauttaa Ohjaamoon, mikäli kotikunta vaihtuu ennen työn aloittamista.

Kun yritys palkkaa setelin saaneen vastavalmistuneen, kyseinen yritys saa setelin itselleen. Kyseessä on siis kaupungin myöntämä tuki yritykselle, joka palkkaa juuri ammattiin valmistuneen lappeenrantalaisnuoren.

Henkilökohtaisen setelin arvo on 1500 euroa ja se on voimassa 1,5 vuotta ammattiin valmistumisesta. Setelin saaminen ei siis estä ase- tai siviilipalveluksen suorittamista heti valmistumisen jälkeen. Lisätietoja setelistä löytyy kaupungin verkkosivulta.

Hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö Sanna Natunen kertoo, että Kisälli-setelin tavoitteena on ehkäistä nuorisotyöttömyyttä ja kannustaa ammattiopistosta valmistuneita työllistymään alueen yrityksiin.

– Seteli on käytössä ammattiopistossa, mutta kokonaisuutta on tulevaisuudessa tarkoitus laajentaa myös korkeakoulujen puolelle.

Lisätietoja:

Salla Peltonen
Työllisyyskoordinaattori
puh. 040 652 8687, salla.peltonen(a)lappeenranta.fi

Ella Soini
Ohjaamonuorisotyöntekijä
puh. 040 544 2638 , ella.soini(a)lappeenranta.fi

Sanna Natunen
Hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö
puh. 040 522 9373
sanna.natunen(a)lappeenranta.fi