Etusivu PalvelutLappeenrannan kaupunki työllistää lähes 140 nuorta kesätöihin – ensimmäiset kesätyöpaikat tulevat hakuun 17.1.
Ajankohtaista
14.1.2020 11.30

Lappeenrannan kaupunki työllistää lähes 140 nuorta kesätöihin – ensimmäiset kesätyöpaikat tulevat hakuun 17.1.

Lappeenrannan kaupunki työllistää tulevana kesänä lähes 140 nuorta erilaisiin työtehtäviin. Kesätöitä on tarjolla muun muassa museoiden, liikunnan, nuorisotoimen, matkailun, kaupunkisuunnittelun ja maaomaisuuden hallinnan ja ympäristönhoidon tehtävissä.

Ensimmäiset kesätyöpaikat avautuvat hakuun perjantaina 17.1. ja töihin voi hakea kevään aikana. Tarkat hakuajat vaihtelevat tehtäväkohtaisesti. Kesätöihin haetaan sähköisesti Kuntarekry-palvelun kautta.

Lappeenrannan kaupungin vs. nuorisotoimenjohtaja Kimmo Hölkki kertoo, että hakuaikojen ohella myös töiden kesto vaihtelee tehtävittäin vajaan viikon kestävistä pitempiin jaksoihin.

– On tärkeää, että nuori saa kesätöiden kautta kokemuksia työelämästä sekä oppii siihen liittyviä käytännön asioita, kuten hakemaan töitä, työelämän toimintatapoja, mihin tarvitaan verokorttia ja pankkitiliä ja niin edelleen.

– Kaupungin kesätöitä on tarjolla pääasiassa kesä- ja heinäkuussa useissa jaksoissa, jotta työtä ja näitä kokemuksia voidaan tarjota mahdollisimman monelle.

Kesätyöpaikkojen ikärajat jakautuvat työtehtävien perusteella. Esimerkiksi liikuntapalveluista ja nuorisotoimesta löytyy tehtäviä eri-ikäisille koululaisille. Tarjolla on myös ensisijaisesti alan opiskelijoille suunnattuja paikkoja muun muassa maaomaisuuden hallinnan ja museoiden tehtävissä.

Kesätyöpaikkoihin, tarkkoihin hakuaikoihin ja -käytäntöihin voi tutustua kaupungin verkkosivuston Kesätyöt-sivulla. Sivulle pääsee näppärästi suoraan kaupungin etusivulta koko kesätyöhaun ajan.

Kaupungin kesätyöpaikkoihin voi tutustua myös perjantaina 17.1. klo 13–15 järjestettävässä Kesäksi duuniin -tapahtumassa. Tilaisuus järjestetään kaupunginteatterin yleisölämpiössä (Kauppakeskus IsoKristiina, Kaivokatu 5, 3. krs.) Paikalla on kaupungin ohella myös muita kesätyöllistäjiä.

Ohjaamo apuna kesätyönhaussa

Ohjaamo Lappeenranta on kesätyötä hakevien apuna ja tukena. Ohjaamonuorisotyöntekijä Liisa Pulkkinen vinkkaa kaikkia hakijoita olemaan liikkeellä työnhaun kanssa mahdollisimman varhain.

– Kesätöiden haku pyörähtää käyntiin näin alkuvuodesta. Nyt jos koskaan kannattaa hyödyntää Ohjaamon palveluita ja tulevia työnhakutapahtumia. Meille voi tulla tekemään esimerkiksi CV:tä eli ansioluetteloa ja työhakemuksia tai juttelemaan yleisesti kesätöihin liittyvistä asioista.

Ohjaamossa työskentelee myös ammatinvalinnanohjauksen psykologi tiistaisin parillisina viikkoina ilman ajanvarausta. Ammatinvalinnanohjauksen psykologi auttaa sopivan alan tai tulevaisuuden työpaikan pohtimisessa.

Ohjaamo tekee tiivistä yhteistyötä Kaakkois-Suomen TE-toimiston kanssa. TE-palveluiden asiantuntija on paikalla maanantaista torstaihin klo 12–16 auttamassa ja kertomassa täsmätietoa työnhausta.

Näin haet Lappeenrannan kaupungin kesätöihin

Tutustu kaupungin kesätyöpaikkoihin ja hakuun liittyviin käytäntöihin (ikärajat, hakuajat jne.) Kesätyöt-sivulla.

Pääset koko kesätyöhaun aikana sivulle suoraan kaupungin etusivulta http://www.lappeenranta.fi. Suora osoite Kesätyöt-sivulle on: http://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Nuorten-palvelut/Toihin-tai-harjoitteluun/Kesatyot 

Kesätöihin 2019_502x179.jpgHuomioi, että hakuajat vaihtelevat tehtäväkohtaisesti.

Hae kesätyöpaikkoihin Kesätyöt-sivulta löytyvistä Kuntarekry-hakulinkeistä.

Lisätietoja:

Vs. nuorisotoimenjohtaja Kimmo Hölkki
puh. 0400 154 596, kimmo.holkki(a)lappeenranta.fi

Työllisyyskoordinaattori Salla Peltonen
puh. 040 652 8687, salla.peltonen(a)lappeenranta.fi

Ohjaamo Lappeenrannan yhteystiedot Ohjaamon verkkosivulla

Lisätietoa Kesäksi duuniin -tapahtumasta:

Vs. ohjaamokoordinaattori Sanna Juvakka
Puh. 040 512 6567, sanna.juvakka(a)lappeenranta.fi