Etusivu Osallistu ja vaikutaLappeenrannan kaupunkisuunnittelu pyytää kaupunkilaisilta tarinoita Kirkkokadun seinämaalauskilpailun taustaksi
Ajankohtaista
19.3.2019 10.05

Lappeenrannan kaupunkisuunnittelu pyytää kaupunkilaisilta tarinoita Kirkkokadun seinämaalauskilpailun taustaksi

Kirkkokadulle ollaan järjestämässä Lappeenranta 370-juhlavuoden kunniaksi seinämaalauskilpailua, jota varten Lappeenrannan kaupunki ja Kaakon taide etsivät kaikenikäisiltä kaupunkilaisilta Lappeenrannan historiaan, nykypäivään tai tulevaisuuteen liittyviä tarinoita. Kertomukset voivat olla muodoltaan vapaita ja oman lähestymistavan saa valita itse; ne voivat olla esimerkiksi keksittyjä, kuultuja tai omakohtaisia kokemuksia kaupungista. Tulevaisuuteen liittyvissä visioissa asukkaat voivat leikitellä esimerkiksi ajatuksella, miltä kaupunki näyttäisi esimerkiksi vuonna 2050.

Kerätyt tarinat julkaistaan Lappeenrannan kaupungin verkkosivuilla ja ne liittyvät valmisteilla olevaan Lappeenrannan kaupungin ja Kaakon taiteen yhteiseen ideakilpailuun, jonka tavoitteena on maalata Kirkkokadun ympäristöön, Kauppakeskus Gallerian ja Virastotalon väliselle alueelle taiteellisesti korkeatasoisia muraaleja ja kehittää kaupunkia merkityksellisenä ympäristönä.

Kaupunkilaisten tarinat toimivat myöhemmin keväällä julkaistavan ideakilpailun aineistona, jonka pohjalta taiteilijat lähtevät kehittämään omia kilpailuehdotuksiaan. Tarinat saavat näin visuaalisen muodon ja tulevat osaksi kaupunkilaisten ja kaupunkitilan välistä vuoropuhelua. Tämän lisäksi ne ovat kaikkien kaupunkilaisten luettavissa ja toimivat eräänlaisena yhteisenä kulttuuriperintönä, joka auttaa meitä kiinnittymään meille kaikille tärkeään kaupunkiin ja auttavat meitä pohtimaan, millaisessa kaupungissa voisimme asua tulevaisuudessa.

Kaakon taiteen taidejohtaja Anna Vilkuna pitää kaupunkilaisten osallistumista teoksen valmisteluun tärkeänä ja odottaa innolla sen tuloksia.

• Ihminen on kertonut kuvilla tarinoita jo luolamaalauksista lähtien ja kuvat ovat yhä keskeisempi osa meidän aikaamme. Itselleni on tärkeää, että kaupunkilaiset pääsevät osaksi nykyajan kuvallista tarinankerrontaa. Taiteilijoiden ei ole kuitenkaan tarkoitus vain kuvittaa kerrottuja tarinoita, vaan luoda niistä jotain uutta, Vilkuna sanoo.

Tarinoita on mahdollista lähettää 7.4.2019 saakka. Lähettäminen onnistuu linkin https://bit.ly/2F3rwbA kautta, tai suoraan sähköpostilla mikko.holm@lappeenranta.fi. Tarinat on mahdollista toimittaa myös kaupungin asiakaspalvelu Winkkiin (kaupungintalon 1.krs). Laittaessasi tarinan sähköpostitse tai toimittaessasi sen Winkkiin, liitä viestin yhteyteen myös maininta mahdollisesta nimestä tai nimimerkistä, jolla haluat ehdotuksen julkaistavan.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki
Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä, puh. 040 653 0745

Kaakon taide
Taidejohtaja Anna Vilkuna, puh. 045 144 7755