Etusivu PalvelutKasvatus ja opetusLappeenrannan kouluissa ja päiväkodeissa vietetään ergonomiaviikkoa
Palvelut
Valitse taso
Ajankohtaista
31.10.2019 9.40

Lappeenrannan kouluissa ja päiväkodeissa vietetään ergonomiaviikkoa

Moniammatillinen työryhmä järjestää päiväkodeissa, peruskouluissa ja lukioissa ergonomiaa käsittelevän teemaviikon viikolla 45 (4.- 8.11.). Ergonomiaviikon aikana päiväkotien ja koulujen henkilöstö saa infoa ja vinkkejä ergonomiaan liittyvissä asioissa. Viikon aikana aktivoidaan myös lapsia ja nuoria päiväkotilapsista lukiolaisiin.

Tuolit ja pöydät Karhuvuoren päiväkoti_408x300.jpgErgonomiaviikko toteutetaan moniammatillisella yhteistyöllä. Suunnittelussa ovat olleet mukana Lappeenrannan kaupungin hyvinvointi- ja sivistyspalvelut, työterveyshuolto, työsuojelu sekä Saimaan ammattikorkeakoulun fysioterapian koulutusohjelma.

Työfysioterapeutti ja fysioterapiaopiskelija rakentavat päiväkodeille sähköisessä muodossa olevan materiaalipaketin, joka keskittyy työergonomiaa edistäviin asioihin. Materiaalipakettiin tutustutaan viikon aikana, mutta se jää päiväkotien hyödynnettäväksi myös myöhempää käyttöä varten.

Päiväkodeissa, peruskouluissa ja lukioissa toteutettavista toiminnoista vastaavat liikuntatoimen koulufysioterapeutti ja työharjoittelussa olevat fysioterapiaopiskelijat sekä lukioiden hyvinvointikoordinaattori. Viikon aikana jokaisessa Lappeenrannan kaupungin päiväkodissa järjestetään taukojumppaa sekä henkilökunnalle että lapsille. Aikuisten kanssa keskitytään työstä palautumiseen ja lasten jumppahetkissä motoriikkaan. Peruskouluissa ladataan aivoja ohjatuilla rentoutus- ja hengitysharjoituksilla sekä tauotetaan istumista tuolikaappauksilla. Lukiolaisia herätellään pohtimaan omaa ergonomiaa luentojen ja käytännön vinkkien avulla.

 Kuvateksti: Korkeat pöydät ja oikean korkuiset tuolit sekä lapsilla että aikuisilla mahdollistavat hyvän työskentely- ja ruokailuasennon kaikille. 
Kuva: Lappeenrannan kaupunki