Etusivu PalvelutLappeenrannan kulttuurin unelmavuosi 2024 valmisteilla – lappeenrantalaisten kulttuuriunelmia kerätään kesän aikana
Ajankohtaista
13.6.2022 17.38

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi 2024 valmisteilla – lappeenrantalaisten kulttuuriunelmia kerätään kesän aikana

Vuonna 2024 Lappeenrannassa vietetään Kulttuurin unelmavuotta. Kulttuurin unelmavuosi on merkkivuosi, joka kiertää Saimaan alueella.

Lappeenrannan kulttuurijohtajan Anu Talkan mukaan merkkivuoden tavoitteena on aktivoida kulttuurin kuluttajia ja työllistää paikallisia toimijoita.

– Omana unelmavuonnaan Lappeenranta täyttää 375 vuotta – tuon rupeaman aikana moni unelma on jo ehtinyt toteutua.

Lappeenrannan kaupunginorkesteri.

– Lappeenrannan kulttuuritoimi haluaa toteuttaa paikallisten unelmia entistä enemmän, ja kutsuukin nyt kaikenikäiset kaupunkilaiset unelmoimaan. Miltä näyttää, kuulostaa, tuntuu, tuoksuu tai maistuu unelmien Lappeenranta, millaista kulttuuria ja taidetta tänne kaivataan?

Kulttuuritoimen korkeakouluharjoittelija Nelly Hakkarainen kerää tänä kesänä asukkaiden kulttuuriunelmia. Hänen mukaansa unelmointi ja usko tulevaisuuteen on hyvin tärkeää.

– Jokainen muutos parempaan on lähtenyt jonkun unelmasta. Kun katsomme eteenpäin rohkeasti ja yhdessä, voi unelmista tulla totta.

Hakkarainen kannustaakin kaupunkilaisia osallistumaan rohkeasti.

– Kulttuurihan on tosi laaja käsite, se kattaa koko lappeenrantalaisen elämäntavan. Eli ei ole mitään rajausta, voi unelmoida vaikka ruokakulttuurista. Parhaat ideat syntyvät, kun antaa ajatusten vaeltaa ilman rajoittavia kategorisointeja. Saa unelmoida 

villisti ja vapaasti, Hakkarainen rohkaisee.

Asukkaat voivat tulla kertomaan unelmistaan Satamatorilla Täällähä myökin asutaan – tapahtumaan tiistaina 14.6. klo 14–18. Unelmia kartoitetaan myös 18.6. klo 10–17 Satamatorilla järjestettävän Yle Pointti -festivaalin yhteydessä.

Jos nämä tilaisuudet jäävät välistä, voi unelmiin liittyen ilmoittautua haastateltavaksi sähköpostitse suoraan Hakkaraiselle. Haastattelu voidaan hoitaa niin kasvokkain kuin puhelimitsekin, ja se kestää arviolta 15–20 minuuttia.

Kuva Nelly Hakkaraisesta.

– Ei kannata jännittää, vaikka ei olisikaan mitään tietoa tai kokemusta kulttuurista ja taiteesta, tässä haastattelussa ei voi antaa vääriä vastauksia, Hakkarainen kannustaa.

Asukkaiden unelmia hyödynnetään Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden 2024 valmistelussa ja ideoinnissa sekä unelmavuoden ohjelmistossa.

Voit osallistua unelmointiin myös täyttämällä nettilomakkeen: https://forms.office.com/r/KRmxShjNr6

Lisätietoja:

Kulttuuritoimen korkeakouluharjoittelija Nelly Hakkarainen
puh. 040 515 5937, nelly.hakkarainen@lappeenranta.fi

Kulttuurijohtaja Anu Talka
puh. 040 350 8111, anu.talka@lappeenranta.fi