Etusivu Osallistu ja vaikutaLappeenrannan kuntavaalipaneeli katsottavissa netissä
Ajankohtaista
25.5.2021 13.15

Lappeenrannan kuntavaalipaneeli katsottavissa netissä

Lappeenrannan kaupungin kuntavaalipaneeli on nyt nähtävillä verkossa. Paneeli järjestettiin tällä kertaa verkon välityksellä seurattavana tilaisuutena koronatilanteen vuoksi.

Kuntavaalit 2021 banneri.png

 

Kuntavaalipaneelia voi katsoa Lappeenrannan kaupungin YouTube-kanavalta ja kaupungin verkkosivustolta. Tallenne on nähtävillä 7.6. asti.

 

Asukkailla oli mahdollisuus lähettää kysymyksiä vaalipaneeliin ennakkoon sekä sähköisen kyselyn että Winkissä paperisen kyselyn kautta. Vaalipaneelin puheenjohtajana toimi Juha-Matti Saksa, LUT-yliopiston rehtori. Mukana kuntavaalipaneelissa oli puolueiden asettamia ehdokkaita.

Puolueiden ehdokkaat kertovat paneelin alkuun oman puolueensa yhdestä tärkeimmästä vaaliteemasta. Paneelin puheenjohtaja Saksa johdattaa paneelia eteenpäin asukkaiden lähettämien kysymysten kautta. Ehdokkailta kysyttiin muun muassa miten aiotaan huomioida asukkaiden mielipiteet seuraavan valtuustokauden aikana ja kuinka taataan tulevaisuudessa ikääntyvien kuntalaisten hyvä hoito. Myös Lappeenrannan vetovoimaisuus ja yliopisto nousivat keskusteluissa esiin. Paneelissa keskusteltiin myös ovatko ehdokkaat valmiita ajamaan valtuustokaudella Lappeenrannan vesitornin avaamista näköalatorniksi ja edistämään investoinnin toteutumista. Paneelin loppuun ehdokkaat saavat kukin minuutin pituisen vapaan puheenvuoron.

- Asukkaat olivat lähettäneet runsaasti kysymyksiä, yhteensä 45 ja valitettavasti ehdimme vain murto-osan käymään läpi kaupungin kuntavaalipaneelissa, kertoo kaupungin osallisuuskoordinaattori Pia Pulliainen.  – Oli hienoa huomata kuinka aktiivisesti kuntalaiset olivat asioita miettineet, Pulliainen jatkaa.

 - Kuntavaaliehdokkaat voivat tutustua asukkaiden esittämiin kysymyksiin ja tuoda niihin kysymyksiin vastauksia, joita ei vaalipaneelissa ehditty paneutua, esiin nyt meneillä olevassa kuntavaalikampanjassa, vinkkaa osallisuuskoordinaattori.

Asukkaiden lähettämiin kysymyksiin voi tutustua tämän linkin kautta:  https://livereports.questback.com/?auth=OWR3qHGnuOAX1ZItq8UeXg2&rid=4295680

- Demokratiassa on kaikista parasta, kun löytyy ihmisiä, joilla on yhteinen tavoite ja jotka pystyvät eri näkökulmista pohtimaan, vaikka olemaan välillä eri mieltäkin, mutta kuitenkin yhdessä pohtimaan asioita eri puolilta, niin väitän että silloin syntyy aina paras lopputulos. Ja se mikä tässä demokratiassa on hauskaa, niin voimme vaikuttaa äänestämällä, eli jokainen sitten koppiin niin sanotusti, paneelin puheenjohtaja Juha-Matti Saksa toteaa vaalipaneelin loppuun.

Kuntavaalien 2021 teemana on ”Tulevaisuuden kunta”

Kuntavaalien 2021 ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 26.5. ja päättyy tiistaina 8.6. Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 13.6. Kaupunki kannustaa äänestämään ennakkoon ja muistuttaa, että ennakkoäänestysaikaa on pidennetty viikosta kahteen viikkoon, jotta äänestyspaikoille ei pääsisi syntymään ruuhkia. Ennakkoäänestyspaikat voi tarkistaa kaupungin vaalisivustolta.

Kuntavaalien 2021 teemana on Tulevaisuuden kunta.

”Kunnat luovat perustan asukkaiden hyvälle elämälle. Kunta on kaiken takana, ja kunta koostuu meistä kaikista. Me vaikutamme joka päivä kuntamme asioihin elämällä, osallistumalla ja vaikuttamalla.” Lisätietoa Kuntavaalien verkkosivustolla.

Lisätietoja

Pia Pulliainen, osallisuuskoordinaattori, Lappeenrannan kaupunki, puh. 040 5494 740, sähköposti: pia.pulliainen@lappeenranta.fi