Etusivu PalvelutLappeenrannan lasten liikennekaupunki avautuu 1.6. – toiminnassa huomioidaan koronavirustilanteen ohjeistukset
Ajankohtaista
26.5.2020 14.05

Lappeenrannan lasten liikennekaupunki avautuu 1.6. – toiminnassa huomioidaan koronavirustilanteen ohjeistukset

Lappeenrannan keskustassa Valtakadun varrella vesitornin läheisyydessä sijaitseva lasten liikennekaupunki avautuu maanantaina 1.6. ja on avoinna 28.8. saakka ma-pe klo 7-18.30. Heinäkuussa liikennekaupunki on avoinna myös lauantaisin klo 11-16. Tiistaipäivät on ensisijaisesti varattu lasten päiväkotien ja perhepäivähoidon käyttöön.

Liikennekaupunki uusia autoja rajattu_432x268.jpgLasten liikennekaupungin toiminnasta vastaavan puutarhuri Maija Kosken mukaan liikennekaupungissa huomioidaan koronavirustilanteen mukaiset ohjeistukset.

- Toiminta jatkuu normaalisti, mutta henkilökuntaa on ohjeistettu opastamaan hyvästä käsihygieniasta ja tarkkailemme, että kädet pestään käsidesillä ennen ja jälkeen autoilun. Tarvittaessa ohjeistamme myös huomioimaan turvavälit autoille jonottaessa.

- On myös tärkeää, että huoltajat pitävät huolta tilanteen mukaisten ohjeistusten noudattamisesta. Näin mahdollistamme yhdessä turvallisen ja mukavan kokemuksen kaikille liikennekaupungissa kesäpäivää viettäville.

Lasten liikennekaupungissa on tänä vuonna myös uusia ajoneuvoja.

- Viime kesiltä tuttujen autojen lisäksi tänä vuonna on ihan perheen pienimmillekin sopivia ajoneuvoja, joissa on myös työntökahva, Koski sanoo.

Liikennekaupunki on kaikille maksuton. Alueella on ohjaaja, joka neuvoo ja opastaa liikennesääntöjä sekä jakaa polkuautoja ja ajovuoroja. Liikennekaupungissa lapset ovat aina vanhempien vastuulla eikä pieniä lapsia saa jättää yksin ilman huoltajaa alueelle. Autoilla ajaminen on sallittu vain alle 12-vuotiaille lapsille.

Lisätietoja:

Puutarhuri Maija Koski
puh. 0400 703 616, maija.koski(a)lappeenranta.fi

Lasten liikennekaupunki
Avoinna 1.6.-28.8. ma-pe 7-18.30, heinäkuussa myös lauantaisin klo 11-16