Etusivu PalvelutLappeenrannan museoiden pysyvästi ja väliaikaisesti suljettavat palvelut
Ajankohtaista
23.9.2020 8.39

Lappeenrannan museoiden pysyvästi ja väliaikaisesti suljettavat palvelut


Lappeenrannan museot luopuvat osasta digitaalisia palveluitaan 23.9.2020 mennessä

Nykyiset saavutettavuusvaatimukset edellyttävät, että viranomaisten tarjoamat verkkopalvelut ovat tasapuolisesti käytettävissä kaikille. Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta velvoittaa, että ennen 23.9.2018 julkaistujen verkkosivustojen pitää olla saavutettavuusvaatimusten mukaisia 23.9.2020.
Osa Lappeenrannan museoiden ennen vuotta 2018 julkaistuja verkkosivustoja ei täytä näitä saavutettavuusvaatimuksia, eikä meillä ole resursseja muokata sivustoja saavutettavuusvaatimusten mukaisiksi.
Noudattaaksemme ohjeistusta, luovumme seuraavista digitaalisista palveluista:
Lappeenrannan museoiden verkkonäyttelyt https://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Kulttuuri-ja-  liikunta/Museot/Verkkonayttelyt
Etelä-Karjalan museot -maakuntaportaali www.etelakarjalanmuseot.fi
Museokauppa Sulottaren verkkosivusto. Museokauppa palvelee museoiden toimipisteissä normaaliin tapaan. Huom. Linnoituksenpuodit.fi -sivusto toimii edelleen normaalisti.
Muut Lappeenrannan museoiden verkkopalvelut toimivat edelleen normaalisti.
 
Lappeenrannan museoiden kokoelmapalvelut poissa käytöstä 1.10.2020 - 31.1.2021 välisenä aikana

Lappeenrannan museot sulkevat kaikki kokoelmapalvelunsa 1.10.2020 - 31.1.2021 väliseksi ajaksi. Tänä aikana emme ota vastaan esine-, taide- ja valokuvakokoelmia koskevia aineistopyyntöjä emmekä lahjoituksia. Myös tietopalvelu ja kirjasto ovat suljettuja. Syynä kokoelmapalvelujen sulkeutumiseen ovat Etelä-Karjalan museon itäsiivessä käynnissä oleva remontti sekä museoiden kokoelmahallintajärjestelmien uudistaminen. Tällä hetkellä käytössä olevat järjestelmät Musketti ja Muusa jäävät pois käytöstä ja tilalle tulee kaikille kokoelmille yhteinen järjestelmä MuseumPlus.
 
Etelä-Karjalan museon itäsiiven peruskorjaus on käynnistynyt

Etelä-Karjalan museon itäsiiven remontti on käynnistynyt tilan lattian purkutöillä. Purkutöistä aiheutuu ajoittain tärinää ja melua. Museon länsisiipi eli vaihtuvien näyttelyiden tila on kuitenkin normaalisti avoinna yleisölle. Näyttelysalissa melu ja tärinä eivät tunnu niin voimakkaina kuin asiakaspalvelutilassa.
Etelä-Karjalan museon itäsiiven puoleinen osa paikoitusalueesta on poissa käytössä ja rajattu peruskorjausalueeksi. Museon pääovelle ja punavankimuistomerkille on molempiin turvallinen kulkuyhteys.
Asiakkaat ovat tervetulleita museon vaihtuviin näyttelyihin entiseen tapaan. Museo on avoinna ti-su klo 11-17.
 
Lappeenrannan taidemuseo on suljettu remontin vuoksi 5.10. - 11.12.2020

Lappeenrannan taidemuseon Sijoiltaan – Pakolaisuuden arkeologiaa -näyttely päättyy 4.10.2020, jonka jälkeen taidemuseo on suljettu remontin ajaksi 11.12.2020 asti. Taidemuseon seuraavat näyttelyt avataan 12.12.2020.
 
Ilmaisen sisäänpääsyn museoperjantait on peruutettu loppuvuodeksi 2020

Lappeenrannan museoiden ilmaisen sisäänpääsyn museoperjantait on peruutettu loppuvuoden 2020 osalta koronaohjeistukseen liittyvien rajoitettujen, turvavälit takaavien kävijämäärien vuoksi. Museo seuraa epidemiatilannetta. Jos epidemiatilanne helpottaa merkittävästi syksyn aikana ja viranomaisohjeet muuttuvat, voidaan museoperjantaiden tilannetta tarkastella uudelleen ja ne on mahdollista palauttaa ohjelmistoon.
 
Lisätiedot:

Kokoelmapalvelut Leena Räty, leena.raty@lappeenranta.fi , puh. 040 526 4120

Näyttelyt Satu Ståhlberg, satu.stahlberg@lappeenranta.fi , puh. 040 579 5744

Digitaaliset palvelut Sinikka Myyrä, sinikka.myyra@lappeenranta.fi , puh. 040 563 1898