Etusivu Lappeenrannan nuorisotilat avataan 1.6. – toimintaa luvassa koko kesän ajan
Ajankohtaista

Lappeenrannan nuorisotilat avataan 1.6. – toimintaa luvassa koko kesän ajan

(29.5.2020)
Lappeenrannan nuorisotiloista Krisse, Lauritsala, Rientola, Ohjaamo sekä Sammonlahti avataan 1.6.2020 kesäaukioloajoilla. Etsivä nuorisotyö on tavoitettavissa koko kesän.

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi nuorisotilat ovat saaneet aluehallintovirastolta ohjeet tilojen turvallista avaamista varten. Vs. nuorisotoimintayksikön päällikön Jenna Ahlbergin mukaan eri nuorisotiloissa sovelletaan ohjeita tilojen käyttäjämäärästä ja koosta riippuen.

- Tiloissa panostetaan erityisesti hyvään hygieniaan ja siivokseen. Esimerkiksi Joutsenon Rientolaan on palkattu apuohjaajia, joiden yhtenä tehtävänä on siivous ja pintojen puhdistus. Käsidesiä löytyy myös ja nuoria ohjataan käyttämään sitä esimerkiksi pleikkarilla pelaamisen jälkeen.

Nuorisotiloissa noudatetaan maksimissaan 50 hengen osallistujarajoitusta. Tämän lisäksi eri tiloissa on rajattu, monta henkeä kussakin huoneessa voi kerralla olla, jotta turvavälit säilyvät. Lisäksi osa peleistä on poistettu käytöstä ja yhteisiä kokkailuhetkiä ei toistaiseksi järjestetä.

- Tärkein turvatoimi on kuitenkin se, ettei nuorisotiloihin tulla sairaana. Pienessäkin flunssaoireessa on parempi jäädä kotiin, muistuttaa Ahlberg.

Rajoituksista huolimatta nuorisotiloissa järjestetään kesän aikana aivan normaalia toimintaa. Luvassa on myös keväältä tuttuja pelistriimauksia ja chatteja, joihin voi osallistua myös etänä.

- Nuorilla on mahdollisuus tulla tapaamaan toisiaan turvalliseen, valvottuun ympäristöön aikuisen läsnä ollessa. Luvassa on yhdessä olemista, pelaamista ja muuta pientä aktiviteettia. Mahdollisuuksien mukaan siirretään osa nuorisotilojen toiminnasta myös ulos, kuvailee Ahlberg.

Nuorisotilojen lisäksi kesäkuun alussa käynnistyy myös perinteinen nuorten kesätyöllistäminen. Kesäkuun alussa yhteensä 16 nuorta ja viisi ohjaajaa kunnostavat Asinsaaren leirikeskusta kolmen päivän ajan ja 20 nuorta eri nuorisotiloja tai niiden lähiympäristöjä 8.-12.6. välisen ajan.

Lappeenrannan keskustassa sijaitseva Ohjaamo avaa myös ovensa 1.6. alkaen. Ohjaamosta saa apua muun muassa työn tai asunnon hakemiseen sekä opiskelu- ja raha-asioihin. Lisäksi Ohjaamossa järjestetään kesän aikana kaikille avoimia ja maksuttomia graffiti- ja bändipajoja.

#Virtuaalischoolsout


Koronapandemiasta johtuvat tiukemmat kokoontumisrajoitukset ovat voimassa vielä tulevana viikonloppuna, jolloin nuoret perinteisesti viettävät kouluvuoden päättymistä. Tänä vuonna koulujen päättymistä vietetään virtuaalisesti.

Lappeenrannan ja Imatran nuorisotoimet ovat keränneet verkkoon #virtuaalischoolsout- otsikolla vinkkejä, kuinka koulujen päättäjäisviikonloppua voi viettää etäyhteyksin. Esimerkiksi Sammontorin nuorisotilan instalivelähetyksen vieraaksi saapuu lauantaina 30.5. klo 15-15.30 tubettaja Joona Puhakka. Kaikki vinkit löydät Lappeenrannan kaupungin verkkosivuilta: www.lappeenranta.fi/virtuaalischoolsout


Lisätiedot

Jenna Ahlberg
Vs. nuorisotoimintayksikön päällikkö
puh. 0400 79 60 35
jenna.ahlberg@lappeenranta.fi

Nuorisotilat tiedotteeseen_503x335.jpgNuorisotilojen kesäaukioloajat

Rientola 2.6. –19.6.

TI 15–20
KE 15–20
PE 15–20

Lauritsala 2.6.–18.6.

TI-KE 15–20
PE 12.6. 15–21
Lauritsala 22.6. –7.8.

Parilliset viikot
TI-TO 15–20
PE 15–21

Parittomat viikot
KE-TO 15–20
PE 15–21
LA 16–23

Krisse 1.6. alkaen

MA–TO 14–18

Sammonlahti 1.6. alkaen

Auki kesäperjantaisin. Tarkista aukioloaika Sammonlahden somekanavista!

Ohjaamo 1.6. alkaen

MA–TO 12–16

Ohjaamon harrastepajat 1.6. –20.7.
• maanantaisin graffitipaja klo 17–19, Timo Outinen
• tiistaisin bändipaja klo 17–19 Onni Lappalainen