Etusivu PalvelutLappeenrannan oman Walk of Famen nimeksi Meijän tähet
Ajankohtaista
21.6.2022 9.48

Lappeenrannan oman Walk of Famen nimeksi Meijän tähet

Lappeenrannan ydinkeskustassa sijaitsevalle Marianaukiolle toteutetaan paikallisia merkkihenkilöitä kunnioittava kokonaisuus, Walk of Fame. Lappeenrannan kaupunginhallitus on päättänyt 20.6. kokouksessaan antaa sille nimeksi Meijän tähet.Kurkipatsas, Marianaukio Lappeenrannassa.

Asukkaat osallistuivat aktiivisesti nimen ideointiin lähettämällä kyselyn kautta omia nimiehdotuksiaan. Kaupungin eri toimijoista koostuva työryhmä kävi läpi yli 200 nimiehdotusta ja päätti ensin esittää nimeämispäätöstä varten kahta vaihtoehtoa. Kaupunginhallitus pyysi asiaan lisäselvitystä, ja valitsi uudessa käsittelyssään Meijän tähet -nimen seitsemän vaihtoehdon joukosta.

Työryhmän perustelun mukaan Meijän tähet lähestyy aihetta tuttavallisen murteen kautta ja tuo alueelle loistetta palkittujen henkilöiden välityksellä.

– Konsepti on helppo ymmärtää, ja paikallinen puheenparsi on ulkopaikkakuntalaisellekin niin tuttu, että nimi ei ylimääräisiä selittelyjä kaipaa. Ehdotus ei myöskään viittaa yksittäiseen paikkaan, vaan nostaa esiin siinä keskeisinä olevat henkilöt.

Mikä Walk of Fame?

Lappeenrannan Marianaukiolle tulee Walk of Fame -kokonaisuus, jolle sijoitetaan kaiverrettuja kivilaattoja merkkihenkilöiden kunniaksi. Kivilaatan saajilla on selkeä kytkös Lappeenrantaan sekä osaamista ja näkyvyyttä kulttuurin, urheilun tai tieteen saralla.

Kokonaisuuden nimeksi on nyt päätetty Meijän tähet. Sijoituspaikan eli Marianaukion nimi säilyy entisellään.

Walk of Fame -kokonaisuuden edistäminen jatkuu nimeämispäätöksen jälkeen visuaalisen ilmeen suunnittelulla. Sen toteuttajaksi on kilpailutettu lappeenrantalainen korutaiteilija Tarja Tuupanen.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupungin kulttuurijohtaja Anu Talka
puh. 040 350 8111, anu.talka@lappeenranta.fi