Etusivu Lappeenrannan pääkirjasto muuttaa peruskorjauksen ajaksi kauppakeskus IsoKristiinaan
Ajankohtaista

Lappeenrannan pääkirjasto muuttaa peruskorjauksen ajaksi kauppakeskus IsoKristiinaan

(18.11.2021)

Lappeenrannan pääkirjastoon on tulossa vuosina 2022–2024 mittava peruskorjaus, jonka ajaksi pääkirjasto muuttaa väistötilaan kauppakeskus IsoKristiinaan. Asiasta päätettiin kesiviikkona 17.11. kulttuuri- ja liikuntalautakunnan kokouksessa. 

Pääkirjasto tulee peruskorjauksen ajan sijaitsemaan kauppakeskuksen toisessa kerroksessa, kaupunginteatterin alapuolella. Kirjastotoimenjohtaja Marja Huuhtanen kertoo, että väistötilassa pyritään tarjoamaan kaikki samat palvelut kuin pääkirjastossa tälläkin hetkellä.

– Väliaikaisesta pääkirjastosta rakennetaan viihtyisä kaupunkilaisten kohtaamispaikka, joka tarjoaa monipuoliset palvelut nykyisillä palveluajoilla peruskorjauksen aikana.

Kauppakeskuksessa kirjaston käytössä tulee olemaan noin 1000 m2 pienempi tila kuin nykyisessä pääkirjastossa, minkä vuoksi esimerkiksi kokoontumis- ja tapahtumatiloista joudutaan hiukan tinkimään.

– Esimerkiksi varastokokoelma ei mahdu väistötiloihin eikä se valitettavasti ole käytettävissä väistön aikana. Peruskorjauksen ajaksi myös kirjastoauton talli muuttaa Joutsenon kirjastoon, kertoo Huuhtanen.

1905-LPR-Kirjasto-PR-Lähettiläät-373.jpg

Kauppakeskus mahdollistaa pääkirjastolle keskeisen sijainnin myös peruskorjauksen aikana

Kauppakeskus IsoKristiinasta löytyy tällä hetkellä myös muita Lappeenrannan kaupungin palveluita kuten kaupunginteatteri, nuorisotila Krisse sekä matkailuneuvonta. IsoKristiinan kauppakeskuspäällikkö Matti Sinkko näkee, että kirjaston väliaikainenkin muutto kauppakeskukseen on positiivinen asia.

– Kirjaston saaminen IsoKristiinaan on meille todella hieno asia. Vaikka kyseessä on väliaikainen ratkaisu ja kirjasto siirtyy aikanaan takaisin omiin remontoituihin tiloihin, tarjoaa tämä meille keskuksen kehittymisen kannalta erinomaisen mahdollisuuden. Kirjasto on palvelu, jota ihmiset arvostavat ja sen sijainti keskeisellä paikalla kaupunkia herättelee myös jatkossa kiinnostusta IsoKristiinaa kohtaan, toteaa Sinkko.

Myös kirjastotoimenjohtaja Marja Huuhtanen on tyytyväinen tulevan väistötilan sijaintiin, etenkin saavutettavuuden näkökulmasta.

– Kirjastolle on tärkeää, että olemme keskustassa asiakkaiden lähellä ja ihmisten kulkureittien varrella.

isokristiina_entrance_hall.jpg

Pääkirjasto suljetaan muuton vuoksi

Lappeenrannan pääkirjasto joudutaan sulkemaan muuton vuoksi noin kolmeksi kuukaudeksi. Alustavan aikataulun mukaan pääkirjasto suljetaan toukokuussa 2022 ja avataan väistötiloissa elokuussa 2022. Kirjaston lehtisalin palvelut ja varatun aineiston nouto pyritään järjestämään keskusta-alueella myös muuton aikana.

Uudistunut pääkirjasto on tarkoitus avata loppuvuodesta 2024.

 

 

Lisätietoja:

Kirjastotoimenjohtaja Marja Huuhtanen
Puh. 040 594 9856, marja.huuhtanen(at)lappeenranta.fi

Citycon/ IsoKristiina, keskuspäällikkö Matti Sinkko
puh. 050 044 0335, matti.sinkko(at)citycon.com