Etusivu Lappeenrannan paikallisliikenteeseen uusi linja – kesäliput tulevat jälleen myyntiin
Ajankohtaista

Lappeenrannan paikallisliikenteeseen uusi linja – kesäliput tulevat jälleen myyntiin

(4.4.2019)
Lappeenrannan paikallisliikenteeseen on tulossa muutoksia kesäkuun alussa. Bussiliikenteeseen otetaan käyttöön uusi linja numero 8. Lisäksi muiden linjojen aikatauluja ja rakennetta muutetaan ja kesälippu tulee jälleen käyttöön. Aikatauluvihkoja ei tulla jakamaan enää kotitalouksiin.

Uusi linja numero 8 aloittaa 3.6.2019 liikennöinnin Rutolasta Ruoholammelle ja keskustan kautta Mustolaan. Kaupungin joukkoliikennepäällikkö Terhi Kosken mukaan uusi linja avataan vastauksena Rutolan asukkaiden keräämään adressiin ja sen on tarkoitus parantaa kuntalaisten tavoitettavuutta.

Paikallisliikenne_kuva Arttu Muukkonen_384x256.jpg– Linjan 8 perustaminen lähti liikkeelle asukkaiden toiveesta laajentaa paikallisliikenne ulottumaan Rutolan alueelle.

Uuden linjan myötä palvelutaso tulee pysymään entisellään, mutta Sammonlahden koulun lähin pysäkki siirtyy Orioninkadulta Merenlahdentielle. Linja 8 tulee jatkossa korvaamaan linjat 7 ja 10. Tarkemmista aikatauluista tiedotetaan myöhemmin lisää.

Linjoissa 2, 3 ja 47 tapahtuu aikataulumuutoksia kesäkaudelle

Kesäkaudelle 3.6.–7.8.2019 tulee aikataulu- ja rakennemuutoksia. Linjan 2 lähdöt Kivisalmesta aikaistuvat viidellä minuutilla koskien arkiaamuja. Linjan 3 liikennöintiaikaan lisätään 10 minuuttia lisäaikaa yhtä autokiertoa kohden ja Karhuvuoresta lähtevän linjan 47 lähtöaikoja aikaistetaan viidellä minuutilla.

Linjan 5 arkiaamuihin lisätään uusi, kello 5.40 lähtevä vuoro keskustasta yliopistolle. Terhi Koski kertoo, että Skinnarilassa toimivat yritykset ovat ilmaisseet toivomuksensa ennen kuutta lähtevästä vuorosta.

– Lähtöaikaa aikaistetaan siksi, että työntekijät ehtivät töihin kuudeksi. Tämän uskotaan myös helpottavan työntekijöiden rekrytoimista alueelle.

Joukkoliikenteen kesäliput tulevat jälleen myyntiin

Joukkoliikenteen kesälipun myyntiaika on 1.5.–31.5.2019 ja niitä voi lunastaa netissä sekä palvelupisteissä (Winkki, Aalef, Joutsenon kirjasto). Lippu on 90 päivää voimassa ensimmäisestä leimauksesta, kuitenkin enintään 15.9. asti. Kesälippua ei voi ostaa autosta eikä sitä voi uudelleen ladata. Kesälippu toimii 30 päivän kausilipun tavoin.

90 päivän kesälipun hinnat ovat aikuisille 80 euroa/ 1 vyöhyke, 100 euroa/ 2 vyöhykettä ja 110 euroa/ 3 vyöhykettä. Alle 17-vuotiaille lapsille hinnat ovat 55 euroa/ 1 vyöhyke, 70 euroa/ 2 vyöhykettä ja 80 euroa/ 3 vyöhykettä.

Aikatauluvihkoja ei enää jaeta kotitalouksiin

Lappeenrannan paikallisliikenne luopuu kotitalouksiin jaettavista paperisista aikatauluvihkoista. Vihkoja on tämän jälkeen edelleen saatavilla paikallisliikenteen busseissa sekä asiakaspalvelupisteissä. Lisäksi aikataulut löytyvät kaupungin nettisivuilta, Digitransit-reittioppaasta sekä Lappeenrannan Bussit -sovelluksesta.

Paperisista aikatauluista luopumista perustellaan niiden vähentyneellä tarpeella. Marraskuussa 2018 suoritetun asiakaskyselyn mukaan vain alle viidesosa vastanneista ilmoitti käyttävänsä vihkoja aikataulujen hakuun.


Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki
Joukkoliikennepäällikkö Terhi Koski
puh. 040 651 5599, terhi.koski(a)lappeenranta.fi

Liitteet: Linja 8
 

Liitteet