Etusivu PalvelutKasvatus ja opetusLappeenrannan peruskoulujen musiikkiluokalle hakeminen
Valitse taso
Ajankohtaista
22.12.2020 7.00

Lappeenrannan peruskoulujen musiikkiluokalle hakeminen

2. lk oppilaiden huoltajille

Musiikkiluokat 3. – 9. toimivat Kimpisen yhtenäiskoulussa. Opiskelu musiikkiluokalla aloitetaan 3. vuosiluokalla.

Musiikkiluokalla opiskellaan musiikkia neljä tuntia viikossa normaalin 1–2 tunnin sijasta. Lappeenrannan musiikkiopistossa annetaan oppilaalle soitinopetusta henkilökohtaisen soittimen soitossa, mikäli oppilas vastaanottaa paikan musiikkiopistossa.

Musiikkiluokalla on mahdollisuus tutustua musiikkiin monipuolisesti: opiskellen musiikin perusteita, laulaen kuorossa sekä soittaen bändeissä ja orkestereissa. Tavallisen koulutyön ohella musiikkiluokalla saa paljon esiintymistottumusta ja elämyksiä erilaisista tilaisuuksista.

Musiikkiluokan oppilaalta vaaditaan riittäviä perusvalmiuksia opiskelutaitojen ja -tottumusten osalta sekä omatoimisuutta, reippautta ja ahkeruutta.

Musiikkiluokalle valitaan lappeenrantalaisia koululaisia, jotka läpäisevät hyväksytysti musiikkiopiston ja koulun yhdessä järjestämän valintakokeen. Musiikkiopiston oppilaina jo oleville järjestetään vain valintakokeeseen kuuluva haastattelu, ryhmämusisointiosuus ja laulunäyte.

Kokeen yhteydessä hakijan on esitettävä jokin seuraavista lastenlauluista ilman säestystä: ”Tuiki, tuiki Tähtönen (voi laulaa myös muulla kielellä kuin suomeksi), Pii Pii Pikkuinen lintu, Vaarilla on saari, Hinajalaulu”. Ryhmämusisointiosuutta varten on hyvä tutustua etukäteen kappaleeseen ”Jänis istui maassa”.

Mikäli hakijoiden joukossa on jo musiikkiopiston oppilaina olevia enemmän kuin 16, järjestetään musikaalisuutta arvioiva valintakoe kaikilta osin uudelleen kaikille hakijoille (myös jo musiikkiopiston valintakokeen aiemmin hyväksytysti suorittaneille.)

Musiikkiluokan oppilas ei voi valita muuta erityispainotusta peruskoulun aikana.

Musiikkiluokalle pyrkivien oppilaiden huoltajille pidetään tiedotustilaisuus Lappeenrannan musiikkiopistolla tiistaina 12.1.2021 klo 18.00. Tilaisuudessa esitellään musiikkiluokkien ja musiikkiopiston toimintaa ja kerrotaan tarkemmin musiikkiluokkahausta.

Valintakoe järjestetään Lappeenrannan musiikkiopistolla 11.2.2021. Tieto valintakokeen tarkoista kellonajoista kouluittain toimitetaan koteihin musiikkiopiston toimesta.

Kaupungin kotisivuilla on opas Lappeenrannan peruskoulujen musiikkiluokalle hakemisesta. Oppaasta saa tarkempia tietoja opiskelusta musiikkiluokalla. Opasta ei enää jaeta koteihin.

Hakulomake musiikkiluokalle tulee täyttää Wilmassa viimeistään perjantaina 22.1.2021. Hakulomaketta ei voi täyttää mobiilisovelluksen kautta, vaan se löytyy vain verkkoselaimella avatun Wilman kautta osoitteesta https://lappeenranta.inschool.fi.

Valintakokeen tulokset ilmoitetaan huoltajille Wilmassa 26.2.2021.

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI
Hyvinvointi- ja sivistyspalvelut

Mari Routti
opetustoimenjohtaja