Etusivu PalvelutKulttuuri ja liikuntaLappeenrannan uimahallien shortsikielto poistuu ja nuorille tarjotaan ilmaisia käyntikertoja – muutoksia myös seniorikortteihin
Valitse taso
Ajankohtaista
8.8.2019 9:48

Lappeenrannan uimahallien shortsikielto poistuu ja nuorille tarjotaan ilmaisia käyntikertoja – muutoksia myös seniorikortteihin

Tiedotetta korjattu 8.8.2019 klo 16

Lappeenrannan uimahallit lieventävät uimapukuohjeistusta. Lappeenrannan ja Lauritsalan uimahalleissa voi elokuusta alkaen käydä uimassa uimahallikäyttöön tarkoitetuissa uimashortseissa.

Lappeenrannan liikuntajohtaja Pasi Koistinen kertoo, että muutoksella halutaan nuoret takaisin altaiden äärelle.

– Nykyinen valtakunnallinen suositus on, että uimashortsit sallitaan. Osalle käyttäjistä tämä on ollut aivan kynnyskysymys. Uimahallit on rakennettu käyttäjiä varten, joten olemme huomioineet heiltä tulleen toiveen.

Koistinen huomauttaa, että peseytymiseen ja uima-asujen puhtauteen liittyvät ohjeet ovat oleellisimpia uimaveden laadun takaamiseksi.

uimahalli_liikuntatoimi_378x252.jpgYläasteikäisten uimahallikokeilu

Osana Lappeenrannan Liikkuva koulu -hanketta yläasteikäisille tarjotaan kokeiluluonteisesti maksuttomia uimahallikäyntejä syyslukukauden ajan. Yläasteikäiset voivat käydä polskimassa Lappeenrannan ja Lauritsalan uimahallissa maksuttomasti 6.9.–20.12.2019 (päivämäärä korjattu) välisenä aikana perjantaisin klo 14–17.

Lappeenrannan Liikkuva koulu -koordinaattori Marko Siltamies sanoo, että samalla ajanjaksolla myös uimahallien kuntosalit ovat yläkouluikäisten vapaassa käytössä.

– Tavoitteena on saada uimahalleihin uusia käyttäjiä ja yksi vaihtoehto nuorille omaehtoiseen liikuntaan.

Seniorikortin käyttömahdollisuudet laajentuvat

Liikuntatoimen seniorikortin käyttömahdollisuuksia on laajennettu. Aiemmin arkisin käytössä olleita kortteja voi nykyään käyttää myös lauantaisin klo 11–15 kaupungin uimahalleissa.

Seniorikortti on tarkoitettu lappeenrantalaisille, 65 vuotta täyttäneille ja iäkkäämmille itsenäiseen ja omatoimiseen kuntoiluun. Kortti oikeuttaa liikkumaan kaupungin
osoittamilla vuoroilla päiväsaikaan Lappeenrannan ja Lauritsalan uimahalleissa ja niiden kuntosaleissa sekä Joutsenohallin kuntosalissa.

Henkilökohtaisen kortin voi lunastaa kuudeksi kuukaudeksi tai vuodeksi kerrallaan Lappeenrannan uimahallin kahviosta, johon myös uimahallin lipunmyynti on siirtynyt kesän aikana (lipunmyyntitieto korjattu). Puolen vuoden seniorikortti maksaa 60 euroa ja vuoden kortin voi lunastaa itselleen sadalla eurolla. Tänä vuonna kortteja on lunastettu noin 600 kappaletta.

Lisätietoja:

Pasi Koistinen
Liikuntajohtaja
puh. 040 682 0227, pasi.koistinen(at)lappeenranta.fi

Marko Siltamies
Liikkuva koulu -koordinaattori
puh. 040 6534 888, marko.siltamies(a)lappeenranta.fi