Etusivu PalvelutLappeenrannassa käytössä oleviin sähköpotkulautoihin tulee nopeusrajoitus, joka on voimassa viikonloppuöisin kaupunkialueella
Ajankohtaista
15.7.2021 15.18

Lappeenrannassa käytössä oleviin sähköpotkulautoihin tulee nopeusrajoitus, joka on voimassa viikonloppuöisin kaupunkialueella

JOE Scooter -yritys toi Lappeenrantaan kesäkuun lopulla vuokrattavia sähköpotkulautoja. Lappeenrannan kaupunki on saanut potkulautojen käyttöön liittyen palautetta vaaratilanteista, joihin ovat vaikuttaneet sähköpotkulautojen nopeus, äänettömyys ja niiden ohjeiden vastainen käyttäminen.

sähköpotku.JPGKaupunki huomioi palautteen, ja on nyt yhteistyössä JOE Scooterin kanssa määritellyt sähköpotkulautoja koskevan 15 km/h nopeusrajoituksen, joka on voimassa kaupunkialueella viikonloppuöisin klo 23-06. Nopeusrajoitusalueeseen kuuluvat satama, keskusta, linnoitus, Kylpylän alue sekä osia Kimpisestä ja Pallosta. Rajoitus tulee voimaan perjantaista 16.7. alkaen.

Kestävän liikkumisen asiantuntija Matleena Kujala kertoo, että nopeusrajoitus asettuu potkulautoihin automaattisesti toimittajan toimesta määriteltynä kellonaikana ja nopeusrajoitusalueilla.

- Vakavia onnettomuuksia ei tiettävästi ole vielä sattunut, mutta pieniä onnettomuuksia tiedetään tapahtuneen. Nopeusrajoituksella pyritään ennaltaehkäisemään riskejä ja parantamaan liikenneturvallisuutta.

Kujala muistuttaa, että nopeusrajoituksesta huolimatta sähköpotkulaudoilla liikkuvien tulee huomioida liikennesäännöt.

- Kanssakulkijat on huomioitava, sääntöjä noudatettava ja jos otat, niin silloin ei kannata ajaa sähköpotkulaudalla. Seuraamme tilannetta toimijan kanssa ja esimerkiksi rajoitusalueita tullaan tarvittaessa muuttamaan.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki, kestävän liikkumisen asiantuntija Matleena Kujala
puh. 040 655 1850, matleena.kujala(at)lappeenranta.fi

JOE Scooter, support@joescooter.fi

Rajoitusalue:

Rajoitusalue_2021.png