Etusivu PalvelutLappeenrannassa putsataan katuja hiekasta ja pölystä – työt jatkuvat huhtikuulle
Ajankohtaista
26.3.2020 9.55

Lappeenrannassa putsataan katuja hiekasta ja pölystä – työt jatkuvat huhtikuulle

Lappeenrannan katuja puhdistetaan hiekasta ja pölystä talven jäljiltä. Työt aloitettiin noin kolme viikkoa sitten jakajien pesuilla ja hiekanpoistolla. Lisäksi pölyä sitovaa suolaliuosta on levitetty jo useamman viikon ajan vilkkaimmilla kulkuväylillä, lähellä keskustaa ja linja-autoreittejä.

Katujen puhdistus hiekasta ja pölystä_Minna Kivistö_383x256.jpgKunnossapitopäällikkö Topi Kankaan mukaan hiekanpoisto aloitettiin linja-autoreiteiltä, joiden jälkeen vuorossa ovat ensin pääkadut ja sitten muut väylät. Tällä viikolla on aloitettu myös pyöräteiden ja liikennevihreiden hiekanpoistot.

- Katujen putsauksessa työskentelee tällä hetkellä ympäri kaupunkia yhteensä noin 20-25 harjausyksikköä. Työtä tehdään normaaliin työaikaan ja haastavia liikennekohteita puhdistetaan öisin, jolloin liikennettä on vähemmän.

Kangas arvioi, että yleensä hiekanpoistossa kestää noin 4-5 viikkoa.

- Nyt kun olemme voineet aloittaa työt muutaman viikon etuajassa, niin uskon, että huhtikuun toisella viikolla on puhdasta, jos keliolosuhteiden kannalta ei tule takapakkia. Kunnossapitotöitä varten asetettuja pysäköintikieltoja tulisi noudattaa, jotta saadaan kerralla puhdasta aikaiseksi.

Kaupungin kanssa samaan aikaan talvihiekkojen poistoa tekevät myös omien aikataulujensa mukaan kiinteistöt jalkakäytäviltään, pihoiltaan ja parkkipaikoiltaan. Käytännössä tämän työn tekevät usein kiinteistöhuoltoyhtiöt. Myös ELY-keskus puhdistaa heidän vastuullaan olevia teitä sekä pyöräteitä.

Kangas kertoo, että kaupunki käytti tänä talvena hiekoitussepeliä noin 25 % vähemmän kuin tavallisena lumisena talvena.

Katujen puhdistus hiekasta ja pölystä vesitornin edustalla_Minna Kivistö_386x226.jpg- Puhdistustöissä jätämme viimeiseksi sellaiset kevyenliikenteen paikat, joissa valumavedet saattavat aiheuttaa hankaluuksia yöpakkasten takia. Tosin yöpakkasten aiheuttamat ongelmat ovat aika marginaalisia, sillä lunta on tullut tänä vuonna melko vähän.

Lisätietoja:
Kunnossapitopäällikkö Topi Kangas,
puh. 040 144 0330, topi.kangas(a)lappeenranta.fi

Kuvat: Minna Kivistö, Lappeenrannan kaupunki