Etusivu PalvelutLappeenrannassa tehdään soittokierros liikunta- ja kulttuurialan yhdistyksille, seuroille ja järjestöille – valtion korona-avustukset haettavissa
Ajankohtaista
6.5.2020 9.43

Lappeenrannassa tehdään soittokierros liikunta- ja kulttuurialan yhdistyksille, seuroille ja järjestöille – valtion korona-avustukset haettavissa

Lappeenrannan kaupunki soittaa alueellaan toimiville liikunta- ja kulttuurialan yhdistyksille, seuroille ja järjestöille keskiviikosta 6.5. alkaen.

Kaupungin sidosryhmäjohtaja Johanna Väyrysen mukaan soittokierroksella kysytään toimijoiden tilanteesta sekä erityisesti informoidaan, että valtion korona-avustukset liikunta- ja kulttuurialan toimijoille ovat haettavissa.

- Liikunta- ja kulttuurialan toimijoille suunnattujen korona-avustusten hakuaika on hyvin lyhyt, joten haluamme pitää huolta, että toimijoilla on mahdollisuus reagoida ja hakea avustusta. Tarjoamme myös lisätietoja ja tarvittaessa apua avustushakemuksien täyttämiseen.

Kaupunki selvitti jo aiemmin alueensa yritysten tilannetta vastaavalla soittokierroksella.

- Nyt kun liikunta- ja kulttuurialan toimijoiden tukikäytännöt ovat selvillä, halusimme toteuttaa soittokierroksen myös yhdistyskentällä toimiville tahoille, Väyrynen sanoo.

Opetus- ja kulttuuriministeriö avasi huhti-toukokuun vaihteessa niin kulttuurin, taiteen kuin liikunnankin toimijoille tarkoitetut haut.

Kulttuuri- ja taidealan toimijat voivat hakea avustusta koronavirustilanteen aiheuttamien talousvaikutusten lieventämiseen, jotka ovat syntyneet tai syntyvät 13.3.-31.5.2020 välisenä aikana. Liikunta- ja urheiluseurat puolestaan voivat hakea avustusta yleishyödyllisen toiminnan alijäämään, joka aiheutuu koronaviruksen vaikutuksista hakijan toimintaan 1.3-31.5.2020 välisenä aikana.

Avustushaut päättyvät 14.5. lukuun ottamatta taiteen perusopetukseen liittyvä hakua, jonka haku päättyy 25.5. sekä Taiteen edistämiskeskuksen hakua, joka päättyy 15.5.

Kulttuurin ja taiteen toimijoille suunnatut korona-avustushaut: https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/kulttuurin-ja-taiteen-toimijoille-suunnatut-korona-avustusten-haut-avautuvat

Liikunta- ja urheiluseuroille kohdistetut korona-avustushaut: https://minedu.fi/avustukset/avustus/-/asset_publisher/covid-19-pandemia-avustukset-liikunta-ja-urheiluseuroille-erityisavustus-

Lappeenrannan kaupungin tiloissa toimivat toimijat voivat myös hakea vuokrajoustoa ja -vapautusta 31.5. mennessä. Hakulomake löytyy kaupungin verkkosivustolta.

Lisätietoja:

Kaupungin soittokierroksesta:
Sidosryhmäjohtaja Johanna Väyrynen
puh. 040 522 0856, johanna.vayrynen(a)lappeenranta.fi