Etusivu PalvelutLappeenrannassa vietetään lapsen oikeuksien viikkoa 18.–24.11.
Ajankohtaista
6.11.2019 15.00

Lappeenrannassa vietetään lapsen oikeuksien viikkoa 18.–24.11.

Lappeenrannassa juhlitaan kansainvälistä lapsen oikeuksien teemaviikkoa 18.–24.11.2019. Viikon tarkoituksena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta. Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään keskiviikkona 20.11.2019. Juhlan kunniaksi Lappeenrannan Kansalaistorilla järjestetään kaikille avoin lasten päivän juhlatilaisuus.

Teemaviikko näkyy Lappeenrannassa monipuolisena ohjelmatarjonta kuten näyttelyinä, työpajoina ja tapahtumina. Luvassa on mm. Kansalaistorille tuleva videotaideteos, lasten oikeuksien viikon näyttely kaupungintalon aulassa, jossa nähdään Viivi Kiiskisen ja Katariina Kerkkäsen ohjaamissa työpajoissa syntyneitä taideteoksia sekä valtakunnallinen lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma DOKKINO kulttuuritila Nuijamiehessä. Lastenkulttuurikeskus Metku koordinoi viikon tapahtumatarjontaa ja kokonaisuudessaan siihen voi tutustua Etelä-Karjalan tapahtumakalenteri -verkkosivuilla.

Lappeenrannan kaupunki osallistuu teemaviikkoon järjestämällä lasten oikeuksien päivän tapahtuman Kansalaistorilla keskiviikkona 20.11. klo 9–9.30. Juhlaohjelmassa on lipunnosto sekä kuullaan kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan tervehdyssanat ja lasten oikeuksien laulu. Kuultava laulu on tehty osana Metkun kulttuuripolku pajaa varta vasten juhlistamaan 30-vuotista Lapsen oikeuksien sopimusta. Laulun ovat tehneet lauluntekijä Mariina Niittymäki Myllymäen koulun neljäsluokkalaisten sekä Karhuvuoren viisivuotiaiden ryhmäläisten ajatusten pohjalta. Kansalaistorin tilaisuus on kaikille avoin ja siellä jaetaan lapsille Unicef-ilmapalloja ja -tarroja.

Lapset leikkii päiväkodissa_Mikko Nikkinen_383x284.jpgUnicef on myöntänyt keväällä 2019 Lappeenrannan kaupungille Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Tunnustus myönnetään kaupungeille, jotka ovat sitoutuneet kehittämään lapsen oikeuksien toteutumista kunnan toiminnassa ja päätöksenteossa sekä joissa lapsia kohdellaan tasavertaisina kuntalaisina ottaen heidät esimerkiksi mukaan palveluiden suunnitteluun ja kehittämiseen. Perjantaina 22.11. Lappeenrannan kaupunki osallistuu lapsi mukaan töihin -päivään, jolloin lapset pääsevät tutustumaan vanhempiensa työpaikkaan sekä työn tekemiseen. Kaupunki kehottaa myös muita toimijoita osallistumaan teemapäivän viettoon.

Lasten oikeuksien viikolla Lappeenrannan kaupunki aloittaa myös sisäisen ideakeräyksen, jonka tarkoituksena on haastaa eri kaupunkiorganisaation palvelut pohtimaan omassa toiminnassaan olevia lapsiystävällisiä toimintoja ja kehittämisideoita. Ideat esitellään lasten parlamentille ja nuorisovaltuustolle, jotka valitsevat ehdotuksista parhaimmiston. Tavoitteena on haastaa eri toimijat tuottamaan entistä lapsiystävällisempiä palveluita.

Tapahtuman järjestävät Lappeenrannan kaupunki, Lastenkulttuurikeskus Metku sekä Unicefin Lappeenrannan vapaaehtoiset

Lisätietoja:

Lapsen oikeuksien päivän tapahtuma
Anu Koistinen
p. 040 182 2083 (+358 40 182 2083)
anu.koistinen@lappeenranta.fi