Etusivu PalvelutLappeenrannasta Euroopan vihrein kaupunki – lähetä ideasi 25.9. mennessä!
Ajankohtaista
11.9.2020 14.05

Lappeenrannasta Euroopan vihrein kaupunki – lähetä ideasi 25.9. mennessä!

Lappeenranta on kestävän kehityksen edelläkävijä ja se perustuu tekoihin: olemme jo pitkään olleet ennakkoluulottomasti toteuttamassa uusia luontoa säästäviä ideoita. Tämä kehitys on huomattu laajalti ja vihreät valintamme ovat vieneet Lappeenrannan mukaan Euroopan komission Euroopan vihrein kaupunki (European Green Leaf Award 2021) -loppukilpailuun. Finaali käydään 7. lokakuuta ja tulokset julkistetaan seuraavana päivänä 8. lokakuuta.

Green Leaf Marian aukio, Greenreality402x268.JPGPaljon on tehty, mutta työ jatkuu. Lappeenrannan kaupunki haastaa kaikki asukkaat ja sidosryhmät miettimään ja lähettämään omia toimenpideideoita, joita he voivat toteuttaa tulevaisuudessa. Nämä ehdotukset otetaan huomioon myös European Green Leaf Award 2021 -loppukilpailuesityksessä ja mikäli kaupunki voittaa tämän tittelin ja 75.000 euron palkintorahan, jolla toimenpiteitä voidaan tukea. Palkintorahan lisäksi kaupunginhallitus on päättänyt osoittaa vuodelle 2021 strategista rahoitusta. Jotta ehdotus ehtii mukaan finaaliesitykseen, se pitää lähettää 25. syyskuuta mennessä. Ideoita kerätään toki myös määräajan jälkeen.

Ympäristöjohtaja Ilkka Räsäsen mukaan ideoita on tullut jo paljon.

- Olemme saaneet jo paljon erilaisia vinkkejä ja ideoita eri puolilta Lappeenrantaa. Jotta yksikään ei jää rekisteröimättä, päätimme laatia keräykseen yksinkertaisen kyselyn, toteaa Räsänen. Koska kilpailun tulos ei ole vielä tiedossa, kaikki toimenpideideat voi esittää sitoumuksetta. Kysymme tässä vaiheessa ainoastaan suunnitellun toimenpiteen nimeä, ajankohtaa, kestoa, paikkaa ja yhteistyömuotoa.

Kyselyyn pääset tästä:
https://response.questback.com/lappeenrannankaupunki/gltoimenpiteet


Lappeenranta katsoo tulevaisuuteen

Ilmastonmuutosta hidastavat toimenpiteet lisäävät alueen elinvoimaa, työpaikkoja sekä kaupungin viihtyisyyttä. Siksi ideat voivat liittyä mihin tahansa ympäristöteemaan:

- Energia ja ilmasto
- Vesi, jätevesi-, pohjavesi-, talousvesi
- Jätteiden kierrätys ja kiertotalous
- Energia- ja ympäristöalan yritystoiminta
- Kestävä liikkuminen
- Smart City
- Rakennusten energiatehokkuus
- Luonto, luontomatkailu ja luonnon monimuotoisuus
- Ilmanlaatu ja melu
- Asukkaiden osallistuminen oman ympäristön kunnostamiseen

Jos voitto myönnetään Lappeenrantaan, niin lähetettyjä ideoita voi vapaasti muokata ja toteuttaa. Voitto mahdollistaa myös neuvottelut sopivista yhteistyömuodoista tarkemmin. Vaikka voitto menisi tältä vuodelta sivuun, ovat ideat silti merkittävä tietopankki ilmastotyön jatkokehittämiselle.


Lisätietoja:

Ilkka Räsänen, ympäristöjohtaja, Lappeenrannan kaupunki
ilkka.rasanen(at)lappeenranta.fi, p. 040 081 5284

Kati Korhonen, kansainvälisten asioiden koordinaattori, Lappeenrannan kaupunki
kati.m.korhonen(at)lappeenranta.fi, p. 040 354 2799