Etusivu PalvelutPäätöksenteko ja talousViestintäLehdistötiedotteetLappeenranta Events -tapahtumasivusto on julkaistu – sivusto esittelee tapahtumatarjontaa ja tietoa tapahtuman järjestämisestä sekä tiloista ja alueista
Palvelut
Valitse taso
Lehdistötiedotteet
21.2.2019 13.30

Lappeenranta Events -tapahtumasivusto on julkaistu – sivusto esittelee tapahtumatarjontaa ja tietoa tapahtuman järjestämisestä sekä tiloista ja alueista

Lappeenrannan kaupunki on avannut Lappeenranta Events -tapahtumasivuston. Uusi sivusto esittelee tapahtumatarjontaa sekä tarjoaa tietoa tapahtuman järjestämisestä ja tapahtumakäyttöön varattavista kaupungin tiloista ja alueista. Sivusto sijaitsee osoitteessa lappeenrantaevents.fi.

Kesäkonsertit, satamatori_Lappeenrannan kaupunki_402x268.jpgVuoden 2019 alussa tapahtumapalvelujen asiantuntijana aloittaneen Teemu Myyryläisen mukaan kokoavalle tapahtumasivustolle oli Lappeenrannassa tarvetta.

– Uusi sivusto kerää tiedot yhteen paikkaan helposti löydettäväksi. Tapahtumajärjestäjiltä on tullut toiveita etenkin lupaprosesseihin liittyvän tiedottamisen parantamisesta ja tähän on koetettu vastata.

Kaupungin markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman kertoo sivuston olevan yksi keskeisistä strategisista toimista Lappeenrannan tapahtumatoiminnan edistämiseksi.

– Haluamme kehittää Lappeenrannasta vielä houkuttelevamman ja monipuolisemman tapahtumakaupungin. Jotta tähän päästäisiin, pyrimme asiakaslähtöisesti tukemaan tapahtumien järjestämistä. Toivon entistä syvempää yhteistyötä tapahtumajärjestäjien kanssa.

– Uskon, että tuoreen tapahtumakumppanuusmallimme, Teemun rekrytoinnin ja uuden sivuston avulla voimme mahdollistaa uusien tapahtumien syntymistä. Samalla voimme myös osaltamme edistää aiempaa paremmin kaupungissa jo järjestettäviä tapahtumia.

Tapahtumasivusto jaettu kolmeen keskeiseen kokonaisuuteen

Lappeenranta Events -sivusto on jaettu kolmeen selkeään kokonaisuuteen. Meillä tapahtuu -osio esittelee pääasiassa kaupungin omaa tapahtumatarjontaa. Järjestä tapahtuma -osio tarjoaa puolestaan kattavasti tietoa ja vinkkejä tapahtuman järjestämiseen.

– Tarkoituksena on tarjota sivuston kautta riittävästi tietoa lupa-asioiden lisäksi myös tapahtuman suunnittelusta ja järjestämisestä ylipäätään. Vaikka asiat on koetettu koota sivuille kattavasti, voi apua ja neuvoa tietysti kysyä myös suoraan tapahtumapalveluista.

Järjestä tapahtuma -osion sisältöä on laadittu tavallaan ensi kertaa tapahtumaa järjestävän näkökulmasta. Rakennetta ja otsikointia on pyritty suunnittelemaan myös niin, että kokeneemmat, vain mahdollisesti jotakin tiettyä asiaa etsivät tapahtumajärjestäjät löytävät etsimänsä sujuvasti, Teemu Myyryläinen selvittää.

Sivuston kolmas osio Tilat ja alueet sisältää nimensä mukaisesti tietoa kaupungin tiloista ja alueista sekä niiden varauskäytännöistä. Joulukuussa 2018 käyttöön otettu sähköinen tilanvarauspalvelu Varaamo on myös huomioitu uudella sivustolla.

– Tiloilla ja alueilla on omat sivunsa, jotka sisältävät kaiken tarpeellisen tiedon, jota tapahtumajärjestäjä tarvitsee. Tila- ja aluekortteja on vielä tässä alkuvaiheessa vain muutama, mutta työstämme sivustolle niitä lisää kevään aikana ja teemme muutakin pientä hienosäätöä, Myyryläinen sanoo.

Tapahtumapalvelut on rakentanut Lappeenranta Events -sivustoa yhteistyössä kaupungin viestintä- ja markkinointitiimin kanssa. Myyryläisen mukaan verkkosivustoa aiotaan kehittää jatkossa muiltakin osin.

– Sivusto on tehty tapahtumakävijöitä sekä -järjestäjiä varten. Toivonkin, että sivustolla vierailevat antaisivat palautetta sivustosta ja kertoisivat siihen liittyvistä kehitystoiveistaan, jotta voimme pyrkiä muovaamaan nyt julkaistua kokonaisuutta entistä toimivammaksi.

Lisätietoja:

Asiantuntija Teemu Myyryläinen
puh. 040 351 6488, teemu.myyrylainen@lappeenranta.fi

Markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman,
puh. 040 849 9161, mirka.rahman@lappeenranta.fi

Lappeenranta Events -sivusto: lappeenrantaevents.fi.