Etusivu PalvelutLappeenranta kerää lapsiystävällisiä ideoita
Ajankohtaista
26.11.2019 15.35

Lappeenranta kerää lapsiystävällisiä ideoita

Lappeenranta on aloittanut lapsiystävällisten ideoiden ja tekojen keräämisen. Ideoita kerätään 31.12.2019 saakka ja niitä voi jättää kuka vain verkkolomakkeella. Lapsiystävällinen idea tai teko voi olla jo käytössä oleva toiminto tai kehitysehdotus. Ideat esitellään lasten parlamentille ja nuorisovaltuustolle, jotka valitsevat ehdotuksista parhaimmiston.

Uniori Eskari_kuva LPR Junior University_441x294.jpgLappeenrannan kaupungin osallisuuskoordinaattori Niina Ljungkvistin mukaan Ideakeräyksen tavoitteena on haastaa eri toimijat tuottamaan entistä lapsiystävällisempiä palveluita.

- Idea syntyi, kun näin eräässä hississä lapun, jossa luki ”Lasten ollessa hississä, aikuiset eivät saa painaa nappia.” Tämä oli mielestäni hieno oivallus siitä, miten lapset huomioidaan arjessa. Ainahan lapset haluavat painaa nappeja!

UNICEF on myöntänyt Lappeenrannalle alkukeväällä 2019 Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Lapsiystävällisessä Lappeenrannassa on sitouduttu muun muassa edistämään lasten oikeuksien toteutumista kunnan toiminnassa ja päätöksenteossa sekä ottamaan heidät mukaan palveluiden suunnitteluun ja kehittämiseen. Ljungkvistin korostaa, että nyt käynnissä olevalla keräyksellä haetaan etenkin arjen ideoita.

- Vaikka työnkuvaani kuuluu kehittää lappeenrantalaisten lasten ja nuorten mahdollisuuksia osallistua ja tulla kuulluksi kaupungin asioissa, nyt haetaan arkisia ideoita. Toivon, että jokainen miettii hetken aikaa työtään lasten näkökulmasta, millä arkisilla toimilla siitä voisi tulla lapsen näkökulmasta toimivampi?

Lapsiystävällisiä ideoita ja toimintoja voi jättää kuka vain. Ljungkvist kannustaa kaupunkilaisia ilmiantamaan lapsiystävällisiä tekoja myös kampanjan ulkopuolella.

- Kannustan kaikkia jättämään palautetta kaupungin palveluista, joissa lapset on huomioitu hyvin. Yhteydessä kannattaa olla myös silloin kun huomataan asioita, joihin pitäisi kiinnittää enemmän huomiota. Ja jos ei oikein tiedä, kenelle viestiä tai palautetta laittaisi, niin voi ottaa yhteyttä minuun.

Jätä oma ehdotuksesi lapsiystävällisestä teosta tai ideasta osoitteessa lappeenranta.fi/lapsiystävällisetideat 31.12.2019 mennessä.

Lue lisää: Lappeenranta.fi/lapsiystävällinenidea

Lisätiedot:

Niina Ljungkvist
Osallisuuskoordinaattori
niina.ljungkvist(a)lappeenranta.fi
0406554770

Kuva: Uniori Eskari_Lpr Junior University