Etusivu PalvelutLappeenranta kutsuu asukkaita mukaan uuden strategian laadintaan
Ajankohtaista
29.4.2021 14.16

Lappeenranta kutsuu asukkaita mukaan uuden strategian laadintaan

Lappeenrannan kaupungin strategian eli kehityspainopisteiden valinta tapahtuu erittäin monimuotoisessa toimintaympäristössä. Kaupungilla on sekä uhkia että mahdollisuuksia mm. yliopistoon, digitalisaatioon, kaupungistumiseen, kasvuyrityksiin, muuttoliikkeeseen, syrjäytymisen ehkäisemiseen sekä Saimaaseen ja matkailuun liittyen.

Kooste lappeenranta 468x199.pngKeskeinen kaupungin elinvoimaisuuden mittari on väestömäärä ja sen kehityksen suunta. Lappeenrannan toimintaympäristössä osa tekijöistä vie väestökehitystä negatiiviiseen suuntaan, osalla voi olla väestömäärään positiivinen vaikutus. Kaupungin strategian valmistelussa tavoitteena on säilyttää tulevan valtuustokauden aikana kaupungin asukasluku riippumatta toimintaympäristön muutosten suunnasta vähintään n. 73 000 asukkaan nykytasolla.

Lappeenrannan kaupungin strategiajohtaja Markus Lankinen toivoo uudelle strategialle mahdollisimman laajaa pohdintaa ja keskustelua. Siksi strategian laadintaan kutsutaan mukaan kaikki kaupungin asukkaat.

Teemoja laidasta laitaan

Lankinen esittää keskustelun pohjaksi muutamia esimerkkejä.

– Ajatuksia saattavat herättää esimerkiksi nämä teemat, hän sanoo.

– Yksi Euroopan vihreimmistä kaupungeista, monitoimiareena, Businessmill -yrityspalvelut, skeittipuistot, opiskelijatapahtumat, lentokenttä, Uniori-koulutuspalvelut, liikuntaohjaajat, joukkoliikenne, yhteiskäyttöautot…

Omia ajatuksia on mahdollista esittää kaikille avoimissa työpajoissa, joita järjestetään kevään aikana useita kolmesta pääteemasta: Kasvua ja osaamista; Puhdasta ja kestävää sekä Sykettä ja säpinää.

– Tilaisuuksiin pyydetään ilmoittautumaan etukäteen, Lankinen sanoo.

– Linkit ilmoittautumiseen löytyvät kaupungin nettisivulta ja ilmoittautuneille tulee Teams-linkki sähköpostiin kaksi päivää ennen tilaisuuden alkua.

Mikäli joku ei pääse Teams-ohjelmistolla järjestettäviin virtuaalitilaisuuksiin mukaan, voi strategiaan vaikuttaa myös kyselyn kautta.

– Se avautuu 10.5. kaupungin verkkosivuilla, tarkempi osoite ilmoitetaan erikseen.

– Minulle voi myös lähettää suoraan ideoita sähköpostiin, Lankinen kannustaa.

Lisätiedot ja ideat:

Strategiajohtaja Markus Lankinen
markus.lankinen(at)lappeenranta.fi
viestinkenttään otsikko ”LPR2037”

Työpajat ja niihin ilmoittautuminen: 

KutsuLPR2037työpajat.pdf