Etusivu PalvelutKasvatus ja opetusLappeenranta mukaan kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun, joka alkaa elokuussa 2021 – tarkemmista käytännöistä tiedotetaan kevään aikana
Valitse taso
Ajankohtaista
25.1.2021 8.15

Lappeenranta mukaan kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun, joka alkaa elokuussa 2021 – tarkemmista käytännöistä tiedotetaan kevään aikana

Lappeenranta on valittu mukaan opetus- ja kulttuuriministeriön kokeiluun, jossa toteutetaan kaksivuotista esiopetusta. Kokeilu alkaa elokuussa 2021 ja jatkuu aina toukokuun 2024 loppuun.

Esiopetus 468x312.jpgOpetus- ja kulttuuriministeriön mukaan kokeilussa on tarkoituksena kehittää esiopetuksen laatua ja vaikuttavuutta, vahvistaa koulutuksellista tasa-arvoa, selvittää varhaiskasvatuksen sekä esi- ja alkuopetuksen välisiä jatkumoita sekä perheiden palveluvalintoja. Tavoitteena on saada tietoa kaksivuotisen esiopetuksen vaikutuksista lasten kehitys- ja oppimisedellytyksiin, sosiaalisiin taitoihin ja terveen itsetunnon muodostumiseen.

Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilua varten laaditaan oma opetussuunnitelma, ja siihen liittyy myös tutkimushanke, jonka avulla arvioidaan kokeilun toteutumista ja vaikuttavuutta.

Lappeenrannan varhaiskasvatusjohtaja Mirva Nousiainen kertoo, että kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun lähdetään Lappeenrannassa mukaan mielenkiinnolla.

- Lappeenrannassa on aina oltu ja haluamme edelleenkin olla kehittämässä pedagogiikan uusia suuntia. Kokeilun on tarkoitus edistää koulutuksellista tasa-arvoa, ja uskon sen välittyvän mukaan osallistuville lapsille myönteisenä asiana.

Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu kohdistuu vuonna 2016 ja 2017 syntyneisiin lapsiin. Nousiaisen mukaan kaikki lappeenrantalaiset 5-vuotiaat eivät tule osallistumaan kokeiluun, vaan vain osa 5-vuotiaista.

- Asia on niin tuore, että odottelemme lisäohjeita ministeriöstä ja aloitamme käytännön suunnittelun niiden pohjalta. Meillä ei ole vielä esimerkiksi tietoa siitä, mitkä toimipisteistämme tulevat osallistumaan kokeiluun.

- Huoltajien ei kuitenkaan tarvitse miettiä vielä ilmoittautumisasioita. Tulemme tiedottamaan kokeiluun liittyvistä käytännöistä sekä viisivuotiaiden esiopetushausta tarkemmin kevään aikana.

Lisätietoja:
Varhaiskasvatusjohtaja Mirva Nousiainen,
puh. 040 1881510, mirva.nousiainen(a)edu.lappeenranta.fi