Etusivu PalvelutLappeenranta tarjoaa valtioneuvoston uuden ohjeen mukaisesti kaikille 1-3-luokkien oppilaille lähiopetusta - Etäopetusta kotona suositellaan edelleen
Ajankohtaista
21.3.2020 9.05

Lappeenranta tarjoaa valtioneuvoston uuden ohjeen mukaisesti kaikille 1-3-luokkien oppilaille lähiopetusta - Etäopetusta kotona suositellaan edelleen

Valtioneuvosto julkaisi 20.3.2020 uudet ohjeet koskien 1-3-luokkien oppilaille tarjottavaa lähiopetusta koronavirus-tilanteeseen liittyen. Uusien ohjeiden mukaan kunnan tulee sallia kaikille 1-3-luokkien oppilaille oikeus osallistua koulussa tapahtuvaan lähiopetukseen. Huoltajilla on harkintavalta siitä, käyttävätkö he tätä oikeutta, mutta valtioneuvoston suositus on, että mahdollisuuksien mukaan lapset jäisivät edelleen kotona tapahtuvaan etäopetukseen. Valtioneuvoston tekemä muutos tulee voimaan maanantaina 23.3.2020.

- Ensimmäisten etäopiskelupäivien kokemusten perusteella kokemukset ovat rohkaisevia. Olemme luottavaisin mielin, että etäopiskelu alkaa jo ensi viikolla sujua alkua paremmin myös pienten oppilaiden osalta. Kannustammekin valtioneuvoston tavoin 1-3-luokkalaisten huoltajien jatkavan lapsen etäopiskelua kotona, toteaa opetustoimenjohtaja Mari Routti.

Mikäli huoltajat haluavat lastensa osallistuvan lähiopetukseen Lappeenrannan opetustoimi mahdollistaa sen seuraavasti:

Maanantaina 23.3.2020 ja tiistaina 24.3.2020 opetusta järjestetään vain niissä kouluissa, joissa tähän saakka on lähiopetusta järjestetty (kaikki muut koulut paitsi Nuijamaan, Simolan, Parjalan ja Ravattilan koulut). Tiukan valmisteluaikataulun vuoksi koulujen henkilöstömitoitus sekä ruokailu- ja kuljetusjärjestelyt ovat näinä päivinä vielä osittain vaillinaisia.

Keskiviikosta 25.3.2020 lähtien opetusta voidaan järjestää kaikissa kouluissa, mikäli sille on tarvetta. Tuolloin myös henkilöstömitoitus sekä ruokailu- ja kuljetusjärjestelyt ovat tarvetta vastaavat.

- Uusi oppilas voi siis tulla lähiopetukseen jo heti maanantaina, mutta suositus on edelleen, että vain ne lapset tulevat maanantaina kouluun, joiden vanhempien näkemyksen mukaan se on välttämätöntä. Täysipainoisesti lähiopetusta voidaan tarjota vasta keskiviikosta lähtien, tarkentaa opetustoimenjohtaja Mari Routti.

Opetustoimi on perjantaina julkaissut huoltajille kyselyn lapsen osallistumisesta lähiopetukseen Wilma-viestintäkanavassa. Kyselyyn on pyydetty vastaamaan sunnuntaihin klo 18.00 mennessä. Saatujen vastausten perusteella opetustoimi huolehtii lähiopetuksen organisoimisesta.

Lisätietoja:
Mari Routti
Opetustoimenjohtaja
Lappeenrannan kaupunki
p. 040 8372646
mari.routti@lappeenranta.fi