Etusivu PalvelutLappeenrantalaiset kutsutaan mukaan Huhtiniemen uuden skeitti- ja pumptrack-radan suunnitteluun tiistaina 4.2. klo 17
Ajankohtaista
4.2.2020 11.40

Lappeenrantalaiset kutsutaan mukaan Huhtiniemen uuden skeitti- ja pumptrack-radan suunnitteluun tiistaina 4.2. klo 17

Lappeenrannan liikuntatoimi kutsuu kaikki Lappeenrannan Huhtinimen uuden skeitti- ja pumptrack-ratojen suunnittelusta kiinnostuneet mukaan infotilaisuuteen tiistaina 4.2. klo 17.00 Urheilutalolle.

Pump`n SK8 Lappeenranta asemapiirros_538x380.jpgTilaisuudessa esitellään Trail IT Oy:n valmistamia alustavia suunnitelmia, joita kaupunkilaiset ja käyttäjät voivat kommentoida. Tilaisuus on avoinna kaikille ilman erillistä ilmoittautumista.

Lappeenrannan liikuntatoimenjohtajan Pasi Koistisen mukaan tavoitteena on, että uusi liikuntapaikka olisi kaupunkilaisten käytössä vielä tämän vuoden aikana.

- Tarkoitus on, että suunnitelmat valmistuvat kevään 2020 aikana, jolloin varsinainen rakentaminen voisi alkaa kesällä, kertoo Koistinen.

Uutta skeitti- ja pumptrack-rataa suunnitellaan Huhtiniemessä olevan skeittipuiston tilalle, joka on tullut jo elinkaarensa päähän. Uuden skeittipuiston viereen on suunniteltu pumptrack-rataa, jolloin lähiliikuntapaikasta tulisi vieläkin monikäyttöisempi ja laajaa käyttäjäryhmää palveleva kokonaisuus. Kokonaisuudesta käytetään nimeä Pump´n Sk8.

Pumptrack-radalla tarkoitetaan yleensä silmukoista muodostettua väylää, jossa on erilaisia yliajettavia objekteja kuten kumpuja ja kallistettuja kurveja. Radan muoto on suunniteltu niin, että sen muotoja voi käyttää vauhdin kasvattamiseen, jolloin se palvelee laajaa käyttäjäjoukkoa aloittelijoista kokeneempiin harrastajiin.

Suunnitteilla oleva Pump´n Sk8 -lähiliikuntapaikka palvelisi muun muassa alueen rullalautailijoita, scoottajia ja pyöräilijöitä. Vastaavalla ajatuksella rakennettu skeitti- ja pumptrack-puisto avattiin Kurikkaan vuoden 2019 syksyllä. Suunnitellun liikuntapaikkahankkeen kokonaisbudjetti on noin 250 000 euroa.

Pumtrack sk8 -puisto LPR_ Trai it_havainnekuva_536x378.JPGHuhtiniemen skeitti- ja pumptrack-radan suunnittelutilaisuus
Urheilutalon kokoushuone
Pohjolankatu 29

TI 4.2. klo 17.00
Vapaa pääsy, tervetuloa!


Lisätiedot:
Pasi Koistinen
Lappeenrannan liikuntajohtaja
040 682 0227
pasi.koistinen@lappeenranta.fi

Kuvatekstit:
Kuva 1:  Pump`n sk8 Lappeenranta asemapiirros
Kuva 2: Pump'n sk8 -puisto LPR havainnekuva
Kuva 3:  Pump-Track Kurikka skeittipaikka
Kuvat Trail IT Oy

Pump-Track-Kurikka-Skeittipaikka-Trail-It (002)_536x402.jpg 

 

Liitteet