Etusivu PalvelutPäätöksenteko ja talousViestintäLehdistötiedotteetLappeenrantalaisnuorille tarkoitettuja kesätyöseteleitä vielä jäljellä
Palvelut
Valitse taso
Lehdistötiedotteet
24.4.2019 13:45

Lappeenrantalaisnuorille tarkoitettuja kesätyöseteleitä vielä jäljellä

Lappeenrannan kaupunki ja OP Etelä-Karjala kannustavat nuoria jälleen itsenäiseen kesätyönhakuun jakamalla 300 euron arvoisia kesätyöseteleitä. Lappeenrannan 370-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kesätyöseteleiden määrä nostettiin tälle vuodelle 370 kappaleeseen.

Kesätyösetelit ovat olleet jaossa 1.4. alkaen. Ohjaamonuorisotyöntekijä Mervi Pekin mukaan seteleitä on vielä jäljellä Lappeenrannassa 148 kappaletta ja Taipalsaarella 3 kappaletta.

kesätyöseteli_2019_etu_408x220.png– Seteleitä on mennyt runsaasti, ja olemme saaneet reilusti uusia työnantajia innostumaan seteleistä. Tavoitteena on saada kaikki setelit jaettua 27.6. mennessä.

Kesätyösetelit on tarkoitettu vuosina 2002–2004 syntyneiden nuorten työllistämiseen. Seteleitä annetaan maksimissaan 1 kpl/nuori ja 5 kpl/Y-tunnus ja ne myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Pekki ohjeistaa, että nuoren tulee itse hankkia kesätyöpaikka ja mainita samassa yhteydessä kesätyösetelimahdollisuudesta työnantajalle.

– Mikäli nuori saa kesätyöpaikan, työnantaja ja nuori täyttävät yhdessä tulostettavan hakemuslomakkeen. Sen jälkeen kesätyönhakija palauttaa hakemuksen Ohjaamo Lappeenrantaan ja noutaa setelin henkilökohtaisesti todistaen samalla henkilöllisyytensä.

– Setelin saatuaan nuori vie sen kesätyöpaikkaan ja yrittäjä tilittää setelin syyskuun loppuun mennessä.

Kesätyöjakson tulee sijoittua 1.6.–7.8.2019 väliselle ajalle. Työpäiviä on oltava vähintään 10 ja työntekijälle maksettavan bruttopalkan on oltava vähintään 450 € / 10 työpäivää.

Kesätyönantaja voi olla y-tunnuksellinen yritys, säätiö, yhdistys tai järjestö, joka vastaa kaikista työnantajamaksuista ja lakisääteisistä vakuutuksista. Työnantajan tulee myös tehdä kirjallinen työsopimus nuoren kanssa ja antaa kirjallinen työtodistus.

Hakemuslomake ja tarkemmat tiedot löytyvät Ohjaamo Lappeenrannan verkkosivulta.

Kesätyöseteleiden jakamisesta huolehtii Ohjaamo Lappeenranta, joka myös auttaa nuoria ja työnantajia setelin myöntämiseen ja käytäntöön liittyvissä asioissa. Ohjaamo auttaa ja neuvoo nuoria myös muutoin kesätyönhakuun liittyvissä asioissa.


Lisätietoja:

Ohjaamonuorisotyöntekijä Mervi Pekki
puh. 040 504 1945, mervi.pekki(a)lappeenranta.fi

Hakemukset ja lisätietoa Ohjaamo Lappeenrannan verkkosivustolla

Ohjaamo Lappeenrannan yhteystiedot