Etusivu PalvelutPäätöksenteko ja talousViestintäLehdistötiedotteetLasten ja nuorten kesätoimintaa on koottu yhteen Lappeenrannan kaupungin verkkosivuille
Valitse taso
Lehdistötiedotteet
27.5.2020 15.28

Lasten ja nuorten kesätoimintaa on koottu yhteen Lappeenrannan kaupungin verkkosivuille

Lappeenrannan kaupunki on koonnut lapsille, nuorille ja perheille suunnattuja kesätoimintoja kaupungin verkkosivuille. Sivulta löytyy niin kaupungin kuin yhteistyökumppaneidenkin järjestämää kesätoimintaa.

Koordinaattori Mona Taipaleen mukaan lapsille ja nuorille suunnattujen kesätoimintojen kokoamisella yhteen halutaan palvella etenkin lappeenrantalaisia perheitä sekä kesätoiminnan järjestäjiä.

pihapelit_396x264.jpg- Useat tahot järjestävät mukavaa kesätoimintaa lapsille, mutta tieto on usein ripoteltuna eri paikkoihin, eikä sen löytäminen ole välttämättä vaivatonta. Koonnilla haluamme helpottaa eri palveluiden löydettävyyttä. Uskomme, että koonnista hyötyvät myös alueella viihtyvät kesävieraat ja turistit.

Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta, myös tänä kesänä Lappeenrannan alueella on tarjolla monipuolista kesätoimintaa lapsille ja nuorille. Taipaleen mukaan osa toiminnasta on maksullista ja osa maksutonta.

- Tarjolla on muun muassa erilaisia teemaleirejä sekä maksuttomia liikuntatuokioita. Emme halunneet rajata mitään toimintoja listauksen ulkopuolelle maksun perusteella. Näin saimme koosteesta mahdollisimman kattavan.

Osa sivulle kootuista kesätoiminnoista on sivuilla linkkivinkkeinä, joista löytyy lisätietoa muualta. Esimerkiksi urheiluseurojen kesätarjonta löytyy parhaiten seurojen sivuilta. Sivua päivitetään kesäkuun ajan, joten sivulla kannattaa vierailla useammankin kerran.

- Olemme keränneet sivuille myös linkkivinkkejä, joita perheet voivat hyödyntää miettiessään kesätekemistä. Lappeenrannassa on esimerkiksi 76 leikkipuistoa, joiden sijainnit löytyvät hyvin jo olemassa olevilta verkkosivuilta. Halusimme kuitenkin muistuttaa asiasta myös kesätoiminta-sivuilla, kertoo lasten ja nuorten kesätoimintoja koordinoinut Mona Taipale.

Lapsille, nuorille ja perheille suunnattuja kesätoimintoja, jotka haluaa mukaan listaukseen, voi ilmoittaa kesäkuun ajan Mona Taipaleelle.

Tutustu lasten ja nuorten kesätoimintaan: www.lappeenranta.fi/kesätoiminta

Lisää tapahtumia löydät Etelä-Karjalan maakunnan yhteisestä tapahtumakalenterista: tapahtumat.ekarjala.fi

Lisätiedot:

Mona Taipale
koordinaattori
mona.taipale@lappeenranta.fi
p. 040 182 2083


Lappeenranta on Unicefin lapsiystävällinen kunta.
UNICEF tarkoittaa lapsiystävällisyydellä lapsen oikeuksien toteutumista. Lapsen oikeuksien sopimuksen yleisperiaatteet ovat syrjimättömyys, lapsen edun ensisijainen harkinta, oikeus elämään ja kehittymiseen ja lapsen näkemysten kunnioittaminen. Lue lisää.