Etusivu PalvelutKulttuuri ja liikuntaKirjastoLasten ja nuorten valtakunnallinen e- ja äänikirjakokoelma avautuu pe 9.7.
Palvelut
Valitse taso
Ajankohtaista

Lasten ja nuorten valtakunnallinen e- ja äänikirjakokoelma avautuu pe 9.7.

(1.7.2021)

Kirjastojen tehtävä on tarjota sisältöjä kaikille perheille tasa-arvoisesti ja maksutta asuinpaikasta riippumatta. Tällä hetkellä lasten ja nuorten ääni- ja e-kirjojen tarjonta on vähäistä ja vaihtelee kirjastokohtaisesti. Kirjastoilla on nyt mahdollisuus tarjota kattavasti houkuttelevia sisältöjä, myös lasten ja nuorten kirjallisuutta diginä, mikä edesauttaa lasten ja nuorten lukutaidon kehittymistä.

Kesällä 2021 aukeava valtakunnallinen lasten ja nuorten digikokoelma tuo kotimaiset lasten ja nuorten ääni- ja e-kirjat kaikkien perheiden saataville – omalla kirjastokortilla vaikka kotisohvalta käsin. Kaikkien kirjastojen yhteinen kokoelma takaa, että samat kirjat ovat tarjolla kaikkialla Suomessa.

Uusi, perheiden oma kokoelma tekee lasten ja nuorten digisisältöihin pääsystä helppoa. Lapset ja nuoret voivat lukea tai kuunnella sisältöjä samoilla tutuilla laitteilla, joita he jo muutenkin käyttävät. Valtakunnallinen digikokoelma tarjoaa myös kouluille paremmat mahdollisuudet toteuttaa opetussuunnitelmaa, kun kokonaiset koululuokat voivat yhtä aikaa lainata saman teoksen.

Pääset lukemaan heti 95 lasten ja nuorten suomen ja ruotsinkielistä e-kirjaa ja e-äänikirjaa. Löydät kaikki ilmaiset kirjat Heili Finnanekirjaston kautta. Tämä suora linkki vie sinut Heili-kirjastojen Ellibs kokoelmaan https://www.ellibslibrary.com/collection. Ennen aloituspäivää saat lisätietoa kirjastot.fi sivuilta https://www.kirjastot.fi/ammattikalenteri/tyovalineet-ja-valtakunnalliset-ilmoitukset/valtakunnallinen-lasten-ja-nuorten-digikokoelma?language_content_entity=fi