Etusivu PalvelutLouhenpuiston kuntoilu- ja leikkipuiston avajaisia vietetään 15.10.
Ajankohtaista
7.10.2020 17.38

Louhenpuiston kuntoilu- ja leikkipuiston avajaisia vietetään 15.10.

Lappeenrannan kaupungin elinvoima ja kaupunkikehitys, kadut ja ympäristö sekä liikuntatoimi ovat yhteistyössä tehneet Louhenpuistoon kuntoilu- ja leikkipuiston. Puiston avajaisia vietetään to 15.10.2020 klo 13 – 14. Louhenpuisto sijaitsee Peltolan kaupunginosassa, Pienen Kirkkokadun ja Puusepänraitin välillä, 53100 Lappeenranta.

Louhenpuiston avajaiset.jpg

Lappeenrannan kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Eeva Arvela avaa uusitun puiston käyttöön ja paikalla on myös liikuntatoimen väkeä esittelemässä ja opastamassa laitteiden käyttöä.

Erinomainen ikäihmisten, toimintarajoitteisten sekä lapsiperheiden lähiliikuntapaikka

Lappeenrannan lähiliikuntapaikkojen nykytila ja kehittämisehdotukset -raportissa, vuodelta 2014, Louhenpuisto tuotiin esille erinomaisena lähiliikuntapaikkana ikääntyneille ja toimintarajoitteisille kuin myös lapsiperheille. – Nyt on hyvä kehitysidea saatu hienosti toteutettua, toteaa liikuntatoimenjohtaja Pasi Koistinen.

- Halusimme luoda viihtyisän ja toiminnallisen kohtaamispaikan kaikille, ikään ja kuntoon katsomatta, joka rohkaisee fyysisen toiminnan lisäksi yhteisöllisyyteen, kertoo Hannu Tolonen, Lappeenrannan kaupunginpuutarhuri. – Puisto tarjoaa tekemistä koko perheelle monipuolisten välineiden ansiosta ja puistossa on myös pöytäryhmiä rentoutumista ja taukoja varten, Tolonen jatkaa.

Louhenpuiston suunnittelussa on erityisesti huomioitu esteettömyys kalusteissa ja välineissä. Kuntoilupuistossa on muun muassa turvakeinu, polkulaite, tasapainoilurata sekä ulkokuntoiluvälineitä. Leikkipuiston välineitä on lisätty ja niissäkin on esteettömyys huomioitu. Puistossa alusmateriaalina on käytetty esteetöntä hiekkatekonurmimattoa ja puiston valaistusta on lisätty.

Uusittu Louhenpuiston kuntoilu- ja leikkipuisto palvelee myös läheistä perhekuntoutuskeskus Vaahteramäkeä ja täydentää vieressä sijaitsevan Peltolan päiväkodin tarpeita.

Lisätietoja:

Hannu Tolonen, Lappeenrannan kaupunginpuutarhuri, puh. 0400 856 066
Pasi Koistinen, Lappeenrannan liikuntatoimenjohtaja, puh. 040 682 0227
Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Liitteet