Etusivu PalvelutMaila Pakkanen on Lappeenrannan vuoden 2019 Willein Vanhus!
Ajankohtaista
21.11.2019 14.22

Maila Pakkanen on Lappeenrannan vuoden 2019 Willein Vanhus!

Lappeenrannan kaupungin vanhusneuvosto järjesti ensimmäisen kerran vuoden Willein Vanhus -valinnan.

- Vuoden Willein Vanhus äänestyksessä annettiin 102 ääntä. Kaiken kaikkiaan esitettiin yhteensä 40 eri senioria Lappeenrannan vuoden 2019 Willeimmäksi Vanhukseksi, kertoo vanhusneuvoston puheenjohtaja Harri Aartelo.

- Kysely suoritettiin sähköisenä kyselynä ja oli mahdollista esittää myös paperisella lomakkeella vuoden Willeintä Vanhusta. Sähköisiä vastauksia saatiin 93 % koko vastausmäärästä eli kyllä me ikääntyneet osaamme tietokonetta käyttää, naurahtaa Aartelo.

Vuoden Willeimmäksi Vanhukseksi valittu Maila Pakkanen sai 14,7 % kaikista äänistä. Toiseksi tullut ehdokas sai 12,7 % ja kolmanneksi tullut 10,7 %.

Vuoden 2019 Willein Vanhus. Kuvaaja Pia Pulliainen..JPGMaila Pakkanen on viriili ja virtaa riittää!

- Hän on kaikkea tuota mitä tässä haetaan, aktiivinen itsestä ja muista huolen pitävä, nykyajassa tiukasti mukana oleva, positiivinen, liikunnallinen, iloinen ja mahtava persoona. Eipä ole vauhti hiipunut työelämästä pois jäätyään!, toteaa eräs Mailaa vuoden Willeimmäksi Vanhukseksi ehdottanut henkilö.

Maila Pakkanen liittyi vuosi eläkkeellejäämisen jälkeen Osuuskunta Monitoimisenioreihin. Sen jäsenet avustavat ikäihmisiä, veteraaneja ja lapsiperheitä sekä tekevät siivouksia ja pieniä rakennus-, kunnostus- ja pihatöitä. Maila onkin todennut, että halusi päiviinsä rytmin ja jotain hyödyllistä tekemistä, kun on vielä terve ja energiaa riittää.

Pyyteettömän toisten auttamisen lisäksi Maila ehtii pitää huolta myös itsestään. Kesäiset tanssilavat ympäri Suomen ovat tulleet hänelle tutuksi vuosien aikana. Ja suomalaiseen tapaan Mailakin viihtyy mökillä rentoutuen ja antaen myös itselleen aikaa. (Kuva Pia Pulliainen)

Vanhusneuvosto kirjasi kunniakirjaan kootusti Mailaa ehdottaneiden perustelut valinnan vuoden Willeimmäksi Vanhukseksi: "Maila Pakkanen on aktiivinen seniori, joka pitää huolta itsestään harrastaen ja liikkuen. Eläkkeelle jäätyään hän aloitti toisten auttamisen Osuuskunta Monitoimisenioreiden toiminnan kautta. Hänen positiivisuutensa ja upea energiansa tuovat iloa ja apua hänen lähi- ja vaikutuspiirissään oleville. Maila Pakkanen on viriili ja virtaa riittää!"

Vuoden Willein Vanhus tunnustus jaettiin Vanhusneuvoston syysseminaarissa to 21.11. Lappeenrannan kaupungintalolla.

Millaista senioria haettiin?

Äänestää sai ketä tahansa yli 65 -vuotiasta lappeenrantalaista senioria. Vanhusneuvosto etsi senioria, joka on aktiivinen toimija yhteisen hyvän edistämiseksi. Hän pitää itsestään ja muista huolta. Hän on myös kannustava ja ajassa mukana oleva seniori. Positiivisuus on myös yksi hänen ominaisuuksistaan.

Tällä tunnustuksella haluttiin antaa ikääntyneille lupa olla vielä nuori mieleltään ja kannustaa vielä vuosien karttuessa olemaan aito oma itsensä ja eikä pidä väkisin sopeutua mihinkään vanhuuden määrittelemiin muotteihin.

Jatkossa on tarkoitus jakaa Lappeenrannan vuoden Willein Vanhus -tunnustus vuosittaisella vanhustenviikolla (vk 41).

Mailaa vuoden Willeimmäksi Vanhukseksi esittäneiden perusteluja:

* Hän on itsestään hyvää huolta pitävä, aktiivinen eläkeläinen. Aina auttamassa muita. On postitiivinen ja kannustava. Vaikka jäi eläkkeelle ei jäänyt laakereille lepämään vaan jatkaa työntekoa auttamalla vanhuksia. * Rakastaa tanssia ja mökkielämää.
* Iloinen, kannustava, aina valmiina auttamaan, positiivinen, hyvä tyyppi!
* Siellä missä tarvitaan apua, on Maila. Energiapakkaus jolta riittää virtaa apua tarvitsevalle eri elämäntilanteessa oleville, arjen asioissa ja myös tietotekniikan parissa.
* Vireä seniori, pitää huolta omasta kunnostaa ja eläkkeelle jäätyä aloitti toisten auttamisen!
* Avustaa vanhuksia vapaaehtoistyönä, reipas persoona tuo draivia avustettavien elämään.
* Hän on kaikkea tuota mitä tässä haetaan: aktiivinen itsestä ja muista huolen pitävä, nykyajassa tiukasti mukana oleva, positiivinen, liikunnallinen, iloinen ja mahtava persoona. Eipä ole vauhti hiipunut työelämästä pois jäätyään!
* Osuuskunta Monitoimisenioreissa toimiva tehopakkaus!
* Maila on todella aktiivinen toimija yhteisen hyvän edistämiseksi. Hän pitää itsestään ja muista huolta 24/7.
* Jaksaa tehdä töitä muiden eteen vaikka voisi eläkkeellä ollessaan nauttia vapaa-ajasta.
* Uskomattoman energinen nainen, valmis auttamaan apua tarvitsevia. Pitää huolta muista ja itsestään!
* Sanoin kuvaamaton energia pakkaus
* Positiivinen, liikunnallinen ja muita huomioiva.
* Aina ihanan pirtsakka, joka pitää huolta toisista ja on erittäin aktiivinen harrastaja eläkepäivilläkin. Aina tukena ja avuksi muille, läheisille, entisille työkavereille ja kenelle vaan tarvittaessa!
* Viriili ja virtaa riittää!

Lisätietoja:

Harri Aartelo, vanhusneuvoston puheenjohtaja, puh. 0500 796 427
Paula Roilas, vanhusneuvoston varapuheenjohtaja, puh. 040 705 1534
Pia Pulliainen, asukasyhteyshenkilö, Lappeenrannan kaupunki, puh. 040 5494 740