Etusivu Marianaukion kesäterassi ei toteudu suunnitellussa laajuudessa; neuvottelut jatkuvat
Ajankohtaista

Marianaukion kesäterassi ei toteudu suunnitellussa laajuudessa; neuvottelut jatkuvat

(23.2.2021)

Lappeenrannan kaupunki kävi kaksi markkinavuoropuhelua alueen yrittäjien kanssa Marianaukion kesäterassin toteuttamisesta ensi kesänä. Kiinnostus jäi lopulta toivottua pienemmäksi.

Marianaukio 474x316.jpgMatkailun asiantuntija Antti Tuomaala Wirma yrityspalveluista kertoo, että kiinnostus Marianaukion kesäterassia kohtaan oli käydyissä keskusteluissa suurta.

– Markkinapuheenvuoroihin osallistui useita kiinnostuneita yrityksiä, Tuomaala sanoo.

– Keskustelut käytiin hyvin myönteisessä ja odottavassa hengessä.

Loppujen lopuksi määräaikaan mennessä Marianaukion kesäterassi-hankkeeseen ilmoittautui sitovasti vain kaksi ravintolatoimijaa. Tuomaala epäilee, että koronatilanne on vaikuttanut haluun ottaa taloudellista ja toiminnallista riskiä.

– Alkuperäisen suunnitelman ja tehdyn kustannustasoarvion vuoksi samoin kuin terassin monipuolisuuden varmistamiseksi terassille olisi tarvittu kuusi toimijaa, mihin ei nyt päästy.

Koska kiinnostus kesäterassia kohtaan oli keskusteluissa merkittävää, jatkamme kuitenkin keskusteluja yrittäjien kanssa ja selvitämme, voidaanko Marianaukion terassiajatus toteuttaa kuitenkin jossain laajuudessa, Tuomaala sanoo lopuksi.

Lisätiedot:

Antti Tuomaala, Asiantuntija, yrityspalvelut ja matkailu, Wirma yrityspalvelut
+358 40 065 8203,
antti.tuomaala(at)lappeenranta.fi