Etusivu Osallistu ja vaikutaMattilaan rakentuu uusi frisbeegolfrata asukkaiden ja kaupungin yhteistyönä
Ajankohtaista
19.7.2019 8:05

Mattilaan rakentuu uusi frisbeegolfrata asukkaiden ja kaupungin yhteistyönä

Mattilanlammen ympäristöön tulee uusi 9-korinen frisbeegolfrata. Rata rakennetaan alueen asukkaiden, asukasyhdistyksen ja Lappeenrannan kaupungin yhteistyönä. Kaupunki on ostanut tarvittavat frisbeegolfkorit sekä muut rakennustarvikkeet ja asukkaat ovat osallistuneet ratasuunnitteluun yhdessä Willimiehen Disc Golf ry:n kanssa ja asukkaat rakentavat itse talkoilla uuden radan.

Frisbeegolf.jpg

- Ajatus Mattilaan rakennettavasta frisbeegolfradasta tuli Eteläisen alueraadin, Asukkaiden Lappeenranta -toiminta, kokouksessa esiin ja alueraati päätti kutsua Mattila-Mäntylä-Kuusela alueen asukkaat koolle yhdessä keskustelemaan asiasta ja pohtimaan parasta mahdollista paikkaa radalle, kertoo Pia Pulliainen (os.Haakana) kaupungin asukasyhteyshenkilö radan alkuvaiheen toiminnoista.

- Asukastilaisuus pidettiin lokakuussa 2018 ja sopiva paikka löytyi, radan suunnitteluun lupautui Willimiehen Disc Golf ry ja asukkailta löytyi talkoohenkeä rakentamiseen ja liikuntatoimen budjetista saatiin vielä hankittua tarvittavat tarvikkeetkin joten ei muuta kuin hanke liikkeelle, toteaa Pasi Koistinen, liikuntatoimenjohtaja.

 

Sijoittumispaikka tarkkaan pohdittu

Radan sijoittumispaikan valinnassa otettiin huomioon Mattilanlammen lähellä sijaitseva päiväkoti sekä päiväkodin lähellä oleva kaavaan merkitty luonnonsuojelu-alue, Ihalaisenvuori. Uusi rata-alue sijoittuu aivan toiseen suuntaan eli Mattilanlammen ympäristöön, myös Puolusvoimien maa-alueen puolelle. Rata alkaa kaupungin maalta kiertäen Mattilanlammen takaosan kautta vältellen suosittua uimarannan kohtaa, kohti jääkiekkokenttää ja luistelualuetta Puolustusvoimien alueelle.

Radan suunnittelussa pyrittiin huomioimaan myös alueella oleva kuntopolku, ja turvaamaan sen esteetön käyttö jatkossakin.

Mattilanlammen alueella kasvaa harvinaisia kämmekkäkasveja sekä valkovuokkoja päiväkodin ja Ihalaisenvuoren alueella. Kaupunki teetti tulevan uuden radan alueella luontoselvityksen, jossa todettiin, ettei tulevalla frisbeegolfrata- alueella ollut merkittäviä luontoarvoja, jotka estäisivät radan rakentamisen. Samassa katselmuksessa sovittujen puiden poisto ei myöskään vaadi erillistä lupaa niiden vähäisen määrän takia.

Uuden fribeegolfradan suunnitelman esittely asukkaille 23.7.

- Uuteen frisbeegolfrata -suunnitelmaan pääsee tutustumaan jo ennen rakennustöiden alkua. Tiistaina 23.7.2019 klo 18 kokoonnumme Mattilan ulkoilualueen luistelukopeille ja siitä lähdemme yhdessä kiertämään ratasuunnitelmaa läpi. Asukkaat ehtivät vielä tuolloin jonkin verran vaikuttamaan rataan. Samalla suunnitellaan tulevia rakennustalkoita, lähinnä aloituspäivämäärää, kertoo Arto Tielinen, hankkeen puuhamies, alueella asuva ja lajia harrastava asukas.

- Tavoitteenamme on ollut myös suunnitella uudelle radalle esteettömiä heittopaikkoja. Väylät 1, 2 ja 5 ovat esteettömiä, esteettömyys tarkentuu töiden alkamisen ja etenemisen rinnalla, toteaa Tielinen.

Uuden frisbeegolfradan talkoiden aloittamista ja muuta tiedottamista voi seurata Facebookin sivustolta Mattila-Mäntylä-Kuusela. Radan valmistuttua radan yllä- ja kunnossapitovastuu kuuluu alueen asukasyhdistykselle, kaupunki käy tyhjentämässä roska-astiat.

Liitteet