Etusivu Millaisia tavoitteita Lappeenrannan vihreällä teemayleiskaavalla tulisi olla? - Jaa omat tietosi ja ideasi!
Ajankohtaista

Millaisia tavoitteita Lappeenrannan vihreällä teemayleiskaavalla tulisi olla? - Jaa omat tietosi ja ideasi!

(6.6.2019)
Millä tavalla sinun mielestäsi ympäristö ja esimerkiksi julkinen liikenne, viheralueet tai sähköautojen latausmahdollisuudet tulisi huomioida tulevaisuuden Lappeenrannan maankäytössä? Tai onko sinulla tiedossasi kenties kotiseudullasi jokin erityisen kaunis luontokohde tai tärkeä virkistysalue?

Lappeenrannan kaupunkisuunnittelu on avannut kyselyn, jolla asukkaat voivat vaikuttaa Lappeenrannan vihreän teemayleiskaavan tavoitteiden asettamiseen ja tuoda omia näkökulmiaan esimerkiksi siihen, millaisia tavoitteita kaavalla tulee olla, millaisia vahvuuksia eri alueilla on tai millä tavalla niitä tulisi kehittää.

Kyselyyn voi vastata 24. kesäkuuta 2019 asti osoitteessa https://app.maptionnaire.com/fi/6371/

kuva_kysely_verkko.jpg
Lisätietoa vihreästä Horisontti -teemayleiskaavasta

Lappeenrannan kaupunki valmistelee uutta vihreää teemayleiskaavaa, Horisonttia. Kaavassa tuodaan ympäristön kannalta positiiviset ratkaisut osaksi kaupungin jokapäiväistä elämää. Kaavan keskeiset teemat ovat hyvinvoiva kaupunki, kestävä liikkuminen ja puhdas teknologia.

Kaavatyössä tutkitaan yleiskaavatasoisesti esimerkiksi kaupungin viheralueverkostoa sekä yritystoiminnan ja liikenteen näkökulmasta niitä ratkaisuja, joiden avulla voimme saavuttaa muun muassa hiilineutraalin, resurssiviisaan ja jätteettömän tulevaisuuden.

Vihreän teemayleiskaava on aloitusvaiheessa, johon kuuluu tärkeänä osana tavoitteiden määrittely. Osallisuus ja yhdessä tekeminen ovat tärkeä osa vihreän teemayleiskaavan tekemistä ja sen vuoksi sitä tehdään yhteistyössä asukasten, yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Lisätietoa teemayleiskaavasta https://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Rakentaminen-ja-maankaytto/Kaavoitus/Vireilla-olevat-kaavat/Osayleiskaavat/Horisontti---Lappeenrannan-teemayleiskaava (linkki avautuu uudessa ikkunassa)