Etusivu PalvelutMonikulttuurista foorumia vietetään 14.2. ”Ystävänpäivän get together” -teemalla
Ajankohtaista
6.2.2020 11.38

Monikulttuurista foorumia vietetään 14.2. ”Ystävänpäivän get together” -teemalla

Lappeenrannassa järjestetään toistamiseen monikulttuurinen foorumi pe 14.2.2020 klo 15 – 17:30 välisellä ajalla Me-talolla kauppakeskus Oprissa. Foorumin järjestävät yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin Asukkaiden Lappeenranta -toiminta, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) maahanmuuttopalvelut, Me-talo Lappeenranta sekä Nice-Hearts ry.

Ystävänpäivä get together. Kuva Canva.pngTule löytämään ystäviä eri kulttuureista!

Toisen monikulttuurisen foorumin tavoitteena on tulla tutuiksi, maahanmuuttajat keskenään sekä myös maahanmuuttajat ja kantaväestö keskenään. Monet meistä kaipaavat uutta ystävää. Ystävän tarve voi johtua monistakin eri syistä. Elämäntilanteiden muuttuessa ja asuinpaikkakunnan vaihtuessa tai muuttaessa uuteen maahan, voi yhtäkkiä havahtua siihen, että vanhat ystävät ovat jääneet toiselle paikkakunnalle tai entiseen kotimaahan ja uusien ystävien löytäminen vie aikaa.

Mistä voi löytää ystäviä? – Meillä ”Ystävänpäivän get together” -tapahtumassa voi löytää uusia ystäviä ja jopa eri kulttuureista, lupaa Hanna-Leena Iisvirta, kotoutumisohjaaja Eksoten maahanmuuttopalveluista. – Olemme yhdessä maahanmuuttajien kanssa luoneet mukavan ohjelman tapahtumaamme. Leikkimielisyyttä mukana ”murtamaan jäätä” kuitenkin kaikkia kunnioittaen, jatkaa Iisvirta tapahtuman kuvailua.

Ystävänpäivä -tapahtuma alkaa klo 15 tervetulokahveilla. Tilaisuuden juontajina toimivat Hanna-Leena Iisvirta sekä Khaled Darwish. Tapahtumassa on leikkimielistä kisailua teemoilla; Tutustutaan toisiimme, Tullaan tutuiksi ja Tunnetaan toisemme vielä huomennakin. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan maahanmuuttajataustaisten yhdistysten esittelyä ja kuullaan kuinka kaupunki tukee lappeenrantalaisia yhdistyksiä.

Osallisuutta ja vuorovaikutteisuutta kysellään myös

Lappeenrannan kaupunki on parasta aikaa tekemässä kaupungille osallisuus – ja vaikuttamisohjelmaa. Työ aloitettiin jo viime vuoden puolella. Asukkaiden, virkamiesten ja päättäjien kanssa pidetyissä työpajoista sekä sähköisen kyselyn kautta saatiin paljon hyvää materiaalia. Kaupunki kysyy vielä tässä monikulttuurisessa foorumissa, miten maahanmuuttajat haluavat osallistua ja vaikuttaa Lappeenrannan kaupungin toimintaan.

Taustaa monikulttuuriselle foorumille

Asukkaiden Lappeenranta -toiminnan piirissä toiminut monikulttuurinen asukasraati laitettiin vuoden 2019 alusta tauolle. Tuolloin päätettiin, että tauon aikana raadille etsitään uusi, hyödyllisempi monikulttuurista väestöä hyödyntävä toimintamuoto.

Nyt on yhteistyössä Eksoten maahanmuuttopalveluiden ja Me-talo Lappeenrannan kanssa luotu monikulttuurinen foorumi, jonka tavoitteena on ainakin vähintään kerran vuodessa koota kaupungin monikulttuurinen väestö yhteen jonkin ajankohtaisen teeman ympärille. – Nämä monikulttuuriset foorumit ovat yhtä paljon suunnattu niin sanotulle kantaväestölle kuin itse monikulttuurisille, kannustaa Pia Pulliainen, kaupungin asukasyhteyshenkilö, kaikkia osallistumaan tilaisuuteen.

Lisätietoja:
Merja Heino-Kukkurainen, palveluesimies, Eksote, puh. 0400 252 729
Niina Kupiainen, koordinaattori, Me-talo Lappeenranta, puh. 050- 448 7832
Pia Pulliainen, asukasyhteyshenkilö, Lappeenrannan kaupunki, puh. 040 5494 740