Etusivu PalvelutKulttuuri ja liikuntaMuutoksia Lappeenrannan museoiden palveluissa talvella 2021
Valitse taso
Ajankohtaista
11.1.2021 8.39

Muutoksia Lappeenrannan museoiden palveluissa talvella 2021

Ilmaisen sisäänpääsyn museoperjantaiden sijaan museon vapaalippuja jakelussa

Lappeenrannan museot on aloittanut kampanjan, jossa museoiden vapaalippuja annetaan kevään aikana yleiseen jakoon. Ensimmäinen erä vapaalippuja on saatavilla Lappeenrannan City apteekilta (Kauppakatu 32, Lappeenranta), Autotalo Ripatilla (Kaakkoiskaari 20, Lappeenranta) ja J. Rinta-Joupilla (Lentokentäntie 5). Vapaalippuja saa noutaa näistä liikkeistä, rajoituksena 3 lippua/henkilö. Lippujen noutaminen ei velvoita tekemään ostoksia kyseisistä liikkeistä. 
 
Museoiden vapaaliput käyvät Linnoituksen museoihin eli Etelä-Karjalan museolle (auki ti-su klo 11-17), Lappeenrannan taidemuseolle (auki ti-su klo 11-17) ja Ratsuväkimuseolle (auki ke-la klo 11-17). Yhdellä lipulla asiakas pääsee vierailemaan näissä kaikissa kolmessa museossa saman päivän aikana. Museoiden aukiolo ja koronarajoitukset kannattaa tarkistaa museoiden verkkosivuilta: lappeenranta.fi/museot . 
 
Vapaalippuja jaetaan kevään aikana useassa erässä eri paikoissa, sillä talven ilmaisen sisäänpääsyn Museoperjantait on jouduttu toistaiseksi perumaan pandemiatilanteen vuoksi. Museoperjantaita on järjestetty usean vuoden ajan talvikuukausien ensimmäisenä perjantaina, jolloin Etelä-Karjalan museoon, Lappeenrannan taidemuseoon ja Ratsuväkimuseoon on päässyt ilmaiseksi sisään. Ilmaisina päivinä museoissa on vieraillut satoja ihmisiä, minkä vuoksi nykyinen koronatilanne ei salli Museoperjantaiden järjestämistä tällä hetkellä. 

Näkemiin, Viipuri -museodraaman näytökset siirtyvät elokuulle 2021

Näkemiin, Viipuri! -näytökset on siirretty tammi-helmikuulta elokuulle pahentuneen koronatilanteen takia.  Näytökset toteutetaan 18.8.- 5.9. välisenä aikana Lappeenrannan taidemuseolla. Uusista ajoista tiedotetaan tammikuun 2021 aikana. Pahoittelemme lippunsa varanneille siirroista aiheutunutta ylimääräistä vaivaa. 

Lappeenrannan museoiden kokoelmapalvelut poissa käytöstä 1.10.2020 - 31.1.2021 välisenä aikana

Lappeenrannan museot sulkevat kaikki kokoelmapalvelunsa 1.10.2020 - 31.1.2021 väliseksi ajaksi. Tänä aikana emme ota vastaan esine-, taide- ja valokuvakokoelmia koskevia aineistopyyntöjä emmekä lahjoituksia. Myös tietopalvelu ja kirjasto ovat suljettuja. Syynä kokoelmapalvelujen sulkeutumiseen ovat Etelä-Karjalan museon itäsiivessä käynnissä oleva remontti sekä museoiden kokoelmahallintajärjestelmien uudistaminen. Tällä hetkellä käytössä olevat järjestelmät Musketti ja Muusa jäävät pois käytöstä ja tilalle tulee kaikille kokoelmille yhteinen järjestelmä MuseumPlus.

 
Etelä-Karjalan museon itäsiiven peruskorjaus on käynnissä

Etelä-Karjalan museon itäsiivessä on käynnissä remontti ja siitä saattaa aiheutua ajoittain tärinää ja melua. Museon länsisiipi eli vaihtuvien näyttelyiden tila on kuitenkin normaalisti avoinna yleisölle. Näyttelysalissa melu ja tärinä eivät tunnu niin voimakkaina kuin asiakaspalvelutilassa.
Etelä-Karjalan museon itäsiiven puoleinen osa paikoitusalueesta on poissa käytössä ja rajattu peruskorjausalueeksi. Museon pääovelle ja punavankimuistomerkille on molempiin turvallinen kulkuyhteys.
Asiakkaat ovat tervetulleita museon vaihtuviin näyttelyihin entiseen tapaan. Museo on avoinna ti-su klo 11-17.
 


Kokoelmapalvelut Leena Räty, leena.raty@lappeenranta.fi , puh. 040 526 4120

Näyttelyt Satu Ståhlberg, satu.stahlberg@lappeenranta.fi , puh. 040 579 5744