Etusivu PalvelutMyllysaaren hyppytorni ja sen ympäristö käyttökieltoon 14.9. alkaen
Ajankohtaista
14.9.2021 11.13

Myllysaaren hyppytorni ja sen ympäristö käyttökieltoon 14.9. alkaen

Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimi asettaa Myllysaaren uimalan hyppytornin ja sen ympäristön käyttökieltoon tiistaista 14.9. alkaen. Liikkuminen ja uiminen hyppytornin läheisyydessä on kielletty, mutta uimalan toista puolta voi käyttää normaaliin tapaan uimiseen.

Myllysaaren hyppytorni_kuva Minna Kivistö, Lpr kaupunki.jpgKaupungin vs. liikuntajohtaja Petri Ruotsalaisen mukaan käyttökiellon perusteena on hyppytornin perustusten huono kunto.

– Myllysaaren uimalassa hyppytornin alueen vedenpohjaa kuvattiin viime viikolla sukelluspalvelu Stella Maria Oy:n sukeltajan toimesta. Samassa yhteydessä he tekivät hyppytornista havaintoja. Kyseessä ei ollut varsinainen hyppytornin sukellustarkastus. Kuvauksissa hyppytornin perusteista löytyi kuitenkin rakenteiden merkittäviä heikentymiä.

Hyppytorni lepää koko painollaan hirsiarkun päälle rakennetun anturan päällä.

Hyppytornia on kunnostettu aiemmin vuonna 1999 sen kallistuman vuoksi teräspaaluilla ja vetoteräksillä. Vuonna 2008 hyppytornin betonipinnoille ja kaiteille tehtiin peruskunnostus.

– Teemme seuraavaksi hyppytornin perustuksille tarkemman kuntotarkastuksen. Suunnitelmat tornin mahdollisen korjaamisen osalta toteutetaan loppuvuoden aikana. Tiedotamme hyppytornin tilanteesta tarkemmin, kun tutkimukset valmistuvat, Ruotsalainen sanoo.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupungin vs. liikuntajohtaja Petri Ruotsalainen,
puh. 040 682 0227, petri.ruotsalainen(at)lappeenranta.fi